Mihajlovićeva o proizvodnji vakcine: Čuvamo zdravlje svojih građana i pomažemo regionu u borbi s pandemijom

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da je početak proizvodnje ruske vakcine Sputnik V na Institutu Torlak važan doprinos zdravstvenoj bezbednosti zemlje u uslovima pandemije COVID-19.

“Srbija je među prvima obezbedila vakcine protiv korona virusa četiri proizvođača, a sada smo i prva država u ovom delu Evrope koja proizvodi rusku vakcinu Sputnik V. To je jedna od najboljih vesti koje smo imali od početka pandemije jer će naš zdravstveni sistem to učiniti još jačim i spremnijim za borbu sa virusom. Država je uradila sve da obezbedi vakcine i sad je važno da svi mi, kao građani, to iskoristimo i da se vakcinišemo, kako bismo sačuvali živote i što pre se vratili na način života pre pandemije”, kaže Mihajlovićeva.

Ona ističe i da je Srbija u uslovima pandemije korona virusa pokazala snagu ne samo svog zdravstvenog sistema i  ekonomije, već i snagu svog međunarodnog ugleda koji se pokazao i kroz saradnju sa državama koje su proizvele vakcinu protiv korona virusa.

“Takođe smo pokazali da i u nevolji nismo zaboravili svoje susede, i na inicijativu predsednika Srbije i Vlade Srbije pomogli smo i njima da počnu vakcinaciju. Verujem da će u budućnosti vakcina koja se proizvede u Srbiji značiti veću zdravstvenu bezbednost ne samo za Srbiju, već i za čitav region”, navela je Mihajlovićeva.

/INFO24/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *