Mihajlovićeva o borbi protiv organizovanog kriminala: Verujem u državu, niko ne sme biti pošteđen

“Verujem u državu i u sve što se radi da se sprega kakva postoji između kriminalaca, ali i ljudi u državnim institucijama, reši. Ovo nije samo pitanje kriminala ni Belivuka, već napad na predsednika i državu koju on predstavlja. Naša država je jaka i odgovorna, može sa tim da se izbori i niko ne sme da bude pošteđen u borbi protiv organizovanog kriminala. To je važno zbog svih nas, zbog Srbije i njene budućnosti”, izjavila je danas potpredsednica Vlade, prof. dr Zorana Mihajlović.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Prva, istakla da je ovo ljudski i emotivno poražavajuće, jer je ne tako davno u Srbiji ubijen premijer, ali da veruje u snagu države koja se razvija i ide napred i koja je primer u svetu i u ovoj krizi.

“Strašno je saznanje da vas i vašu porodicu organizovana grupa prati i prisluškuje, da vam prete i organizuju ubistvo. Aleksandar Vučić nije samo predsednik SNS-a, on je predsednik države koja je jaka i ide napred, a postoje oni koji bi da nas vrate unazad. Verujem da niko neće biti pošteđen, jer ako se to sada ne uradi, uvek ćemo imati hobotnice koje će pokušavati da destabilizuju zemlju”, rekla je ona.

Zaštita životne sredine naš generacijski zadatak

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je da je zaštita životne sredine naš generacijski zadatak i odgovornost svih nas.

“Pitanje kvaliteta vazduha i zaštite životne sredine zahteva zajednički rad svih nas. I ne radi se o tome da li hoćemo da radimo na tome ili ne, to je pitanje zdravlja građana naše zemlje. S druge strane, ukoliko se time ne pozabavimo, bićemo ekološki pregaženi i u obavezi da plaćamo razne takse i bacamo milijarde. Potreban nam je sveobuhvatan plan, sa ministarkom Irenom Vujović pripremamo akcioni plan za klimu i energetiku. Važno je da uključimo i lokalne samouprave i da svi zajedno doprinesemo obezbeđivanju kvalitetnijeg vazduha. To je naš generacijski zadatak“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da se u “Elektroprivredi Srbije“ pravi plan ulaganja u zaštitu životne sredine, koji će iznositi nekoliko milijardi.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug / Tara Radovanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *