Mihajlovićeva: Do kraja 2025. imaćemo najviše kilometara auto-puteva u regionu

“Do kraja 2025. godine Srbija će imati najviše kilometara auto-puteva u regionu, više i od Hrvatske, sa kojom nas često porede. Novi investicioni ciklus “Srbija 2025“ vredan je 14 milijardi evra i odnosi se kako na transportnu, tako i na komunalnu, socijalnu i energetsku infrastrukturu, što je uslov da ljudi ostanu da žive u Srbiji“, izjavila je jutros potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Prva, istakla da Srbija započinje izgradnju 400 kilometara novih puteva.

“U martu započinjemo izgradnju brze saobraćajnice kojom ćemo spojiti Valjevo sa “Milošem Velikim”, počinjemo i izgradnju Fruškogorskog koridora vrednu 600 miliona evra, završićemo dokumentaciju za novi auto-put “Vožd Karađorđe”, kao i dokumentaciju za prugu Niš-Preševo. Pored toga, krenuće i izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice, kao i rekonstrukcija barske pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je podsetila da se radovi već izvode na deonici “Miloša Velikog” od Čačka do Požege, kao i na Moravskom koridoru, te da će ove godine biti završena i dokumentacija za deonicu od Požege do Boljara.

“Sama dokumentacija za Požega-Boljare košta 50 miliona evra, kada se završi razgovaraćemo o načinima finansiranja, jer će ova deonica okvirno koštati dve milijarde evra. Takođe, u naredne tri godine rehabilitovaćemo 5.000 regionalnih i lokalnih puteva”, izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je da Srbija, nakon 40 godina, dosta ulaže u železnički saobraćaj, te da će se na jesen 2021. od Beograda do Novog Sada brzim vozom putovati 25 minuta.

INFO 24 / Tanjug (Dragan Kujundžić)

2 thoughts on “Mihajlovićeva: Do kraja 2025. imaćemo najviše kilometara auto-puteva u regionu

  1. You are in reality a just right webmaster. The website loading speed is incredible.

    It sort of feels that you're doing any distinctive trick.
    Furthermore, the contents are masterpiece. you
    have performed a fantastic job in this topic! Similar here:
    tani sklep and also here: Ecommerce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *