Mihajlović: Uskoro početak radova na mostu preko Save kod Šapca

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas da očekuje da uskoro počnu i radovi na izgradnji mosta preko Save kod Šapca, u okviru realizacije projekta izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Mihajlović je to rekla na sastanku sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim, sa kojim je razgovarala upravo o tom projektu, koji izvodi azerbejdžanki „Azvirt“.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo što jedna od najboljih svetskih kompanija realizuje taj projekat.

„Naše dve države imaju dobru saradnju, zahvaljujući odnosima naša dva predsednika. Kompanijom “Azvirt“ smo veoma zadovoljni i drago nam je što ćemo zajednički realizovati još jedan važan projekat. Očekujemo da uskoro počnu i radovi na izgradnji mosta preko Save kod Šapca“, rekla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Ambasador Hasanov je rekao da „osam godina dugu saradnju sa potpredsednicom Mihajlović i ministarstvom koje vodi odlikuju odgovornost, disciplina i transparentnost“.

Azerbejdžan je uz vas, imamo sličnu istoriju i običaje i čestitam vam, kao državi, na disciplini i stabilnosti, što nije slučaj svuda u regionu. Kompanija “Azvirt“ vas neće osramotiti, pratićemo realizaciju ovog projekta zajedno-rekao je Hasanov.

Vrednost komercijalnog ugovora je 467,5 miliona evra, a ukupna dužina auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica iznosi 77 kilometara.

Sastanku je prisustvovao i direktor kompanije „Azvirt“ za Evropu Murat Turkoglu.

INFO 24 / Dnevnik / Foto: Tanjug, Zoran Žestić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *