Mihajlović: Jedinice lokalne samouprave predstavile plan o štednji struje

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je juče da je većina jedinica lokalne samouprave resornom Ministarstvu predstavilo plan o smanjenju potrošnje električne energije i da su to učinila i javna preduzeća i ministarstva.

Mihajlovićeva je, na pitanje da li su lokalne samouprave i institucije predstavile svoje predloge o smanjenju potrošnje električne energije, rekla da su mnoge predstavile svoje predloge o štednji.

Nemačka važan partner u energetskoj tranziciji

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je juče u Beogradu sa delegacijom Nemačke o saradnji dve zemlje u procesu energetske tranzicije i ukazala na značaj razvoja energetskog sektora Srbije.

Mihajlović je rekla da je Srbija donela potpuno nov zakonodavni okvir i prvi put Zakon o korišćenju obnovljivih izvora energije, koji je osnova za nove investicije, što je najvažniji stub energetske politike.

Energetskom tranzicijom do stabilnog snadbevanja energijom

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je juče da je Srbija započela proces energetske tranzicije donošenjem novog zakonodavnog okvira prošle godine i da će taj proces osigurati stabilan i moderan energetski sektor.

Mihajlovićeva je, na konferenciji “Dijalog o zelenoj energetskoj tranziciji”, kazala da je Srbija odlučno krenula putem zelene energetske tranzicije, te da će taj proces obezbediti stabilno snabdevanje energijom, investicije i zdraviju životnu sredinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *