Mihailo, prvo pa muško

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac posetio je jutros prvu rođenu bebu u 2020. godini. Mali Mihailo Matović, dobio je poklon čestitku od 60.000 dinara, dok će na račun majke Ane opština uplatiti 30 hiljada, u ratama u narednih 6 meseci. Od Republike, za prvo dete porodica Matović dobiće jednokratnu uplatu od 100 hiljada dinara.

Veoma sam srećan što je prva rođena beba u 2020. godini  dečak, Mihailo, što znači da će u ovoj godini Gornji Milanovac mnogo brže napredovati nego do sada, ako je verovati onoj narodnoj izreci „Prvo pa muško“ –  rekao je Kovačević i dodao – da naša opština mnogo ulaže u natalitet i pruža podršku proširenju porodice, kroz jednokratne pomoći u iznosu od 60 hiljada za prvo i drugo dete, dok je za treće dete i svako naredno dete iznos uvećan na 100 hiljada dinara.

Za drugu bebu rođenu u ovoj godini, kao četvrtom detetu u porodici, u narednih 12  godina roditelji će dobijati 100 e mesečno, a Kovačević kaže da mu je veliko zadovoljstvo što je imao priliku da poseti bebu i majku, koja je dokazala da bilo da se živi u selu ili gradu dece nikad nije mnogo.Tokom 2019. godine u milanovačkom porodilištu obavljeno je 330 porođaja a na svet je došlo  335 beba, kaže dr Dragan Perišić , načelnik odeljenja Ginekologije i dodaje da je broj porođaja poslednih godina na približnom nivou i održiv je. U našu bolnicu dosta se ulaže, najavljeno je i renoviranje ginekološkog odeljenja pa očekujemo da ćemo sa poboljšanim uslovima imati i veći broj rođene dece – zaključio je Perišić.

Inače, opština Gornji Milanovac, svako treće dete upisuje u vrtić besplatno, obezbeđuje svim prvacima sa područja opštine besplatne  lektire,  kao i učeničke i studentske stipendije.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *