Međusobne optužbe za kršenje primirja u Nagorno Karabahu

Jermenija i Azerbejdžan  razmenili su optužbe za kršenje dogovorenog prekida vatre iz humanitarnih razloga u Nagorno Karabahu.

Jermenija i Azerbejdžan  razmenili su optužbe za kršenje dogovorenog prekida vatre iz humanitarnih razloga u Nagorno Karabahu.

Jerevan tvrdi da je Baku izveo raketni napad na nekoliko naseljenih oblasti u Nagorno Karabahu, a ima izveštaja i o granatiranju Stepankerta.

„Trenutno neprijatelj izvodi raketne napade na gradove Martuni, Šuši i druga naselja“, naveo je predstavnik jermenskog ministarstva odbrane Arsrun Hovhanisijan u postu na Fejsbuku.

Sinoć je, kako je preneo TAS S, granatirana i prestonica Nagorno Karabaha Stepankert.

Sa druge strane, ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je da su jermenske snage gađale grad Terter u Nagorno Karabahu i tako prekršile prekid vatre dogovoren iz humanitarnih razloga.

Azerbejdžan i Jermenija su uz posredovanje Rusije posle 10 sati razgovora dogovorili prekid vatre, koji je stupio na snagu u podne u subotu. Primirje je dogovoreno iz humanitarnih razloga, radi razmene zarobljenika, tela nastradalih u borbama, a dogovoreno je i pokretanje suštinskih mirovnih razgovora pod okriljem Minske grupe OEBS.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *