Međunarodni dan vatrogasaca

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić čestitao je vatrogascima-spasiocima Međunarodni dan vatrogasaca i zahvalio se na doprinosu koji pružaju u zaštiti života i imovine svojih građana širom Republike Srbije.   

„Zahvaljujem se svim vatrogascima-spasiocima na požrtvovanosti i nesebičnom zalaganju koje pružaju tokom cele godine, ne štedeći sebe i stavljajući tuđe živote ispred svojih. Ponosan sam na sve vatrogasce-spasioce koji svojom hrabrošću, profesionalnim i odgovornim ponašanjem, u ovom poslu koji je težak i pun izazova, čine sve kako bi zaštitili naše sugrađane. 

Hrabri vatrogasci-spasioci su tokom 2020. godine intervenisali na 27.333 vanredna događaja i spasili 1.344 života, a od početka 2021. godine intervenisali su na 9.941 vanrednom događaju i spasili 358 ljudskih života“, naglasio je Čaušić.

“Poručujem svim vatrogascima-spasiocima u Srbiji  da Sektor za vanredne situacije i Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavljaju da rade na podizanju kapaciteta vatrogasno-spasilačkih jedinica, kroz nabavku novih vatrogasnih vozila, kao i kroz adaptaciju, čak 29 postojećih vatrogasnih stanica, a cilj je da se ove godine izgradi i jedna nova vatrogasno-spasilačka stanica. Takođe, ove godine nastavljamo sa podmlađivanjem sastava vatrogasno-spasilačkih jedinica zapošljavanjem novih 300 vatrogasaca-spasilaca i nastavljamo sa kontinuiranim ulaganjima u opremu i obuke za naše vatrogasce”, poručio je Čaušić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *