Matić: Počinje izmeštanje svih srpskih turista sa Evije na bezbedne lokacije

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da će danas početi izmeštanje svih srpskih turista sa Evije na bezbedne lokacije. Matić je dodala da se na Eviji trenutno nalazi oko 500 srpskih putnika, koji nisu ugroženi, ali s obzirom na to da se požar na ostrvu ne smiruje, oni će radi bezbednosti biti izmešteni na druge lokacije.

”U stalnom smo kontaktu sa ambasadom Srbije u Atini i prema poslednjim informacijama od sinoć, turistički vodiči koji su predstavnici naših agencija održali su sastanak na kome je doneta odluka da se svi srpski putnici koji se nalaze na Eviji izmeste na druge lokacije. Iako nisu ugroženi, požar se ne smiruje, bezbednost naših građana je na prvom mestu i najbolje je da budu daleko od potencijalne opasnosti”, rekla je Matić.

Sve turističke agencije se oragnizuju da u što kraćem vremenskom roku organizuju autobuse kako bi se naši putnici što pre prebacili na bezbedne lokacije. Danas će autobusima biti prebačena prva grupa od 200 ljudi, nakon čega će se izmestiti i ostali putnici koji se nalaze na ostrvu.

U borbi protiv nezapamćenih požara u Grkoj kao ispomoć kolegama krenule su ekipe vatrogasaca iz Srbije i njih će u Atini dočekati srpski konzul.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *