Marera kupila Beograđanku

Marera properties kupila je danas deo Beograđanke koju je Grad Beograd ponudio na prodaju po početnoj ceni od 16,5 miliona evra. Prodati deo obuhvata više od 19.000 kvadratnih metara poslovnih prostora u ovoj zgradi. Prodavac je kupca obavezao da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adapteciji i rekonstrukciji objekta.

Marera properties kupila je danas deo Beograđanke koju je Grad Beograd ponudio na prodaju po početnoj ceni od 16,5 miliona evra.

Prodati deo obuhvata više od 19.000 kvadratnih metara poslovnih prostora u ovoj zgradi.

Prodavac je kupca obavezao da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adapteciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Obaveza kupca je i da ne promeni namenu zgrade jer Palata „Beograd“ uživa status prethodne zaštite od 2018. a u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom nalazi od 2009. godine.

Prethodna prodaja Beograđanke ranije ove godina kada je početna cena bila 20,6 bila je otkazana jer nije bilo zainteresovanih.

Ranije danas, Marera Properties je objavila da će postati vlasnik poslovne kule „Palate Beograd“ koja je poznatija kao Beograđanka.

“ U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora“, navodi se u saopštenju.

Akvizicija se odnosi na kancelarijski prostor u kuli „Beograđanke“, a ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu.

Kompanije je ocenio da ovom kupovinom definitivno potvrđuje svoju lidersku poziciju u segmentu kancelarijskog prostora u centru prestonice.

Podsetili su da od 1974. godine kada je sagrađena, „Palata Beograd“ nije podvrgnuta nijednom značajnijem projektu rekonstrukcije, i naveli da su se kao kompanija obavezali na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

„Apsolutno smo svesni činjenice da je Beograđanka jedno od obeležja glavnog grada. Uz maksimalnu odgovornost ali i entuzijazam ući ćemo u projekat rekonstrukcije. Zaista imamo bogato iskustvo na ovom polju, uključujući obnovu kultnih arhitektonskih zdanja. Najbolji primer koji je javnosti poznat jeste rekonstrukcija nekadašnje hale Beko, danas Kalemegdan Biznis Centra, urađena uz saradnju sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika“, izjavila je diretkorka kompanije Marera Properties Milana Srećov, navodi se u saopštenju.

Ona je dodala da je Beograđanka svojevremeno bila najmodernija građevina u zemlji, a planovi novog vlasnika su da joj se vrati taj status kroz inovativni dizajn i adaptaciju prema aktuelnim trendovima u arhitekturi i uređenju biznis enterijera.

“ Sigurni smo da će uprava grada i naši sugrađani moći zajedno sa nama da se ponose rezultatom“, izjavila je ona.

„Palata Beograd“ će nakon rekonstrukcije otvoriti vrata za poslovnu zajednicu a zakupcima će na raspolaganju biti atraktivni kancelarijski prostori na prestižnoj lokaciji, urađeni prema najvišim standardima i prilagođeni savremenom konceptu poslovanja.

Marera Properties navodi da je kompanija za investiranje u komercijalne nekretnine, čiji portfolio čini više od 140.000 metara kvadratnih kancelarijskih, maloprodajnih i industrijskih objekata na prestižnim lokacijama širom zemlje.

Posebno su zainteresovani za kancelarijski prostor na istaknutim lokacijama u Beogradu.

Inače, ta kompanija bavi se nabavkom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem komercijalnim nekretninama.

INFO 24


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *