Mali: Od najave mera 73 kompanije vratile skoro 7.000 radnika

Od dana kada su najavljene mere podrške našoj privredi, prema podacima Privredne komore Srbije, ukupno 73 kompanije na posao su vratile 6.988 radnika, a čak 31 kompanija je zaposlila novih 144 radnika, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Ministar je za TV Prva kazao da, kada se uporede brojke kada su u pitanju privredna društva, u januaru je osnovano 728, a u martu 946 privrednih društava, dok je kod preduzetnika situacija takva da je osnovano 1.818 u martu, a u januaru 2.150.

Prema njegovim rečima, u januaru je ugašeno 574 privrednih društava, a u martu 100 manje – 475.

„Niko to ne bi očekivao u vreme krize“, kaže Mali i dodaje da je po pitanju preduzetnika u januaru ugašeno 2.216, a u martu 2.276, nekih 60 više, s tim što, kako ističe, nakon objavljivanja mera Vlade Srbije zaustavljen je trend preduzetnika da traže da im se zamrzne poslovanje.

„Nema razloga da zaustavite poslovanje i otpustite radnike, jer sa jedne strane država je rekla da ne morate da plaćate poreze i doprinose, a sa druge strane, tu smo da uplatimo minimalnu zaradu“, kazao je Mali i dodao da im je to i bio cilj.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *