Mali: Danas isplata minimalca, prekosutra pomoć građanima

“Uplatili smo drugu polovinu minimalne zarade za 1.122.787 radnika iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima za ovu godinu”, rekao je ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali.

Mali je rekao da se za ovu pomoć prijavilo 230.805 privrednih subjekata, što fizičkih što pravnih lica i podseća da ukupna vrednost paketa iznosi 266 milijardi dinara.

“Ovo je još jedna potvrda koliko nam je država jaka kao i da svako obećanje koje damo u dan i dinar ispunimo. Prošle nedelje je za naše najstarije sugrađane isplaćeno po 30 evra pomoći, a u petak i za one koji primaju socijalnu pomoć ili su pod upravom zavoda za kaznene sankcije”, rekao je Mali.

Mali je rekao da u sredu počinje i isplata prvih 30 evra građanima koji su se za pomoć prijavili.

“Očekujem da ćemo već prvog dana isplatiti novac za najmanje 630.000 građana a onda ćemo u narednih par dana isplatiti novac i ostalima”, rekao je Mali.

Mali je podsetio da prijava za pomoć traje do 15. maja i navodi da odmah nakon toga sledi isplata pomoći za naše sugrađane na teritoriji Kosova i Metohije, kojima će, uključujući i decu biti isplaćeno po 100 evra a za nezaposlene po 200 evra.

“Do kraja meseca sledi i isplata druge rate od po 600 evra po autobusu za autoprevoznike. Dakle, do sada smo ispunili svako obećanje, a tako će biti i nadalje, jer ima novca”, rekao je Mali.

Ciljamo i na veću stopu rasta od 6 odsto

Mali je rekao da su rezultati iz prvog kvartala bolji od očekivanih i da se zato cilja i veća stopa rasta od 6 odsto koliko je planirano za ovu godinu.

“To bi bilo pravo svetsko čudo u pandemiji korona virusa i najvećoj ekonomskoj krizi. Ako to uspemo da uradimo onda nam se otvaraju velike perspektive i za još veća ulaganja i u infrastrukturu, veće plate i penzije”, rekao je Mali.

Mali je dodao da Srbija time još jednom pokazuje i dokazuje da je pravi pobednik i u ekonomiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *