Mafija u Srbiji

Srbija se nalazi na raskrsnici po pitanju organizovanog i privrednog kriminala. Postoje samo dva puta. Državno rukovodstvo je izabralo jedini ispravan put. To je energična i snažna borba protiv mafije. I to protiv svih vrsta mafije.

Jedini način je da svedemo kriminal i korupciju na minimum sa nadom da pokušamo da je iskorenimo je sveobuhvatna borba protiv ove pošasti. Korupcija je do 2012. godine harala Srbijom. To je i rezultiralo da novo rukovodstvo predvođeno tada prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem krene u žestok obračun sa kriminalom i korupcijom. Da bi ta borba imala adekvatne rezultate potrebna je saradnja svih državnih institucija uz podršku drugih institucija, javnosti i medija.

Jedni od ključnih boraca protiv mafije su i društveno odgovorni građani koji iako se nalaze van institucija koji predvode borbu protiv kriminala i korupcije mogu dosta da pomognu.

Čuli smo predsednika države i članove Vlade. U toku je teška borba protiv mafije.

Nažalost, saradnici mafije nalaze se i u državnim institicijama kako republičkim tako i lokalnim. Neće biti lako. Saradnici mafije se nalaze u velikom broju institucija. Očekujemo velika hapšenja u narednom periodu. Da bi ta hapšenja imala efekta potrebna je velika podrška sudova i tužilaštava. Kada kažem velika podrška mislim na to da svi sudovi i tužilaštva profesionalno i efikasno rade svoj posao u skladu sa zakonom.

Da li će tako zaista i da bude? Nadam se da hoće.

Građani treba da budu spremni i na reakciju mafije, koja je ozbiljno organizovana i spremna na sve.

Očekujem od bezbednosnih službi da se posvete i bezbednosti i čuvanju predsednika Srbije i svih funkcionera i službenika koji učestvuju u toj borbi protiv mafije. Takođe, potrebna je i jača i bolja zaštita porodice kako predsednika Srbije tako i svih onih koji učestvuju u borbi protiv mafije.

Uslediće pretnje i mafijaški odgovori. To treba zaustaviti. Nemojmo zaboraviti da razne mafijaške organizacije raspolažu sa milionima evra a neke od njih i sa stotinama miliona evra. Neki od njih su spremni na sve.

Treba brzo i efikasno očistiti Srbiju od tih mafijaških organizacija kako onih velikih tako i malih. I ne zaboravimo da oni ili na platnom spisku ili na važnim mestima u njihovim mafijaškim organizacijama verovatno imaju i pojedine članove vladajućih i opozicionih stranaka, pojedine sudije, tužioce, policajce, biznismene, nevladine organizacije, advokate i državne i lokalne službenike i funkcionere.

Puna podrška predsedniku Vučiću i Vladi Srbije u borbi protiv mafije!

INFO 24 / Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet