Lukašenko u dvodnevnoj poseti Srbiji

Predsednik Vučić će sastati danas sa predsednikom Belorusije Lukašenkom. Ekonomska saradnja jedna od glavnih tema sastanka. Srbija za 9 meseci ove godine u Belorusiju izvezla robe u vrednosti od 41,4 miliona dolara, što je povećanje od 12,8 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, dvojica predsednika položiće u ponedeljak vence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

U utorak, posle svečane ceremonije u 10 časova, uslediće razgovor predsednika Vučića i Lukašenka u četiri oka, a potom plenarni susret delegacija Srbije i Belorusije.

Potom će uslediti ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se predsednici Vučić i Lukašenko obratiti medijima.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Beloruskom trgovinsko-industrijskom komorom i Ambasadom Belorusije u Beogradu organizovaće u utorak poslovni forum sa ciljem razvoja privredne saradnje dve zemlje.

Srbija je, prema poslednjim dostupnim podacima, za devet meseci ove godine u Belorusiju izvezla robe i usluga u vrednosti od 41,4 miliona dolara što je povećanje od 12,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

S druge strane, beleži se pad uvoza iz Belorusije za skoro pet miliona dolara, odnosno za 9,3 procenta, pokazuje statistika.

Prema vrednosti izvoza Belorusija je 34. partner Srbije, dok je po vrednosti uvoza na 37 mestu.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *