Lončar razgovarao sa generalnim direktorom SZO za Evropu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je putem video-linka sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu, doktorom Hansom Klugeom o epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji i u Evropi, kao i zajedničkim aktivnostima u narednom periodu.

Naša zemlja dobila je zvaničan poziv da predsedava velikom konferencijom evropskih država o imunizaciji.

Ministar zdravlja zahvalio je Klugeu na dosadašnjoj saradnji i podršci našoj zemlji i istakao da korona virus može biti pobeđen samo zajedničkim aktivnostima i saradnjom svih država Evrope, jer virus ne poznaje granice i pogađa sve građane starog kontinenta.

Kluge je na početku sastanka najpre još jednom istakao zahvalnost predsedniku Vučiću i ministru Lončaru na podršci i sprovođenju prioriteta dogovorenih na sastanku februara ove godine, prenosi RTS.

Direktor SZO je istakao je da je aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji najbolja potvrda efikasnosti primene epidemioloških mera, te da je reakcija Srbije na drugi pik prvog talasa bila pravovremena i adekvatna i da preventivne mere koje su uvedene daju dobre rezultate.

Doktor Kluge je uputio zvaničan poziv ministru zdravlja Srbije da bude predsedavajući na Konferenciji posvećenoj imunizaciji kojoj će prisustvovati predstavnici 53 zemlje članice SZO Evropa.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *