Ljajić: Gondola će preporoditi Kopaonik

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas radove na izgradnji gondole Brzeće – Mali Karaman, a taj projekat je ocenio kao višestruko značajan za razvoj turizma Kopaonika, ali i potkopaoničkih sela.

Ljajić je novinarima kazao da je gondola nesumnjivo najveća turistička investicija u poslednjih nekoliko godina, koja će preporoditi i Kopaonik kao turističku destinaciju, ali i pokopaonička sela i čitav atj region.

“Ne treba da naglašavam šta znači za Brus i Brzeće, već imamo oko 5.000 ležajeva, hotele koji čekaju na kategorizaciju i koji su zapravo očekivali da se ovako nešto desi i ova gondola konačno proradi da bi ti hoteli mogli da budu pušteni u rad”, naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, gondola će označiti i jedan novi početak za privredu, za razvoj seoskog turizma jer će se mnogi odlučiti da se bave tim poslom zato što će biti ekonomski isplativo.

Kako je naveo Ljajić, gondola će značiti mnogo i da se rastereti saobraćaj u centru Kopaonika jer će se njom iz centra Brzeća do centra Kopaonika stizati za 13 minuta i neće morati da se putuje auitomobilom i po 40, 45 minuta.

Ljajić očekuje da gondola makar delimično reši i problem sezonalnosti Kopaonika i pojašnjava da za razliku od Zlatibora koji 30 odsto turističkog prometa ostvaruje tokom letnjih meseci, Kopaonik ostvaruje svega 16 odsto.

“Sasvim je sigurno da će panoramsko razgledanje Kopaonika uz pomoć gondole biti primamljivo i privlačno i za domaće i za strane turiste. Ovo je investicija koju su svi čekali”, kazao je Ljajić.

Najavio je da će prema tome kako se radovi za sada odvijaju taj projekat najverovatnije biti završen pre roka i da će već ove zimske sezone turisti na Kopaoniku moći da koriste.

Sa ministrom Lajićem, radove na izgradnji gondole obišao je i direktor Javnog preduzeća “Skijališta Srbije” Dejan Ćika.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet