Lažna elita Beograda

Beograd je pored toga što je glavni grad Srbije za mene i prestonica svih Srba sveta i jedan od najlepših gradova na svetu.
Beograd volim i poštujem. Najveći deo najlepših životnih radosti dogodio mi se u Beogradu.
Ali, nažalost, svedoci smo stalnog delovanja lažne elite Beograda, koja misli da je najpametnija na svetu. Oni uglavnom razmišljaju isključivo o ličnom interesu i to često na štetu građana i Beograda i Srbije. Misle da su najpametniji, a prazni su. Oni kritikuju sve živo. Svi su političari i sportski selektori. Smetaju im i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najbolji teniser u istoriji sveta Novak Đoković.
Smetaju im što i Vučić i Đoković sa ponosom ističu da su Srbi i patriote i što vole svoju državu.
Šta god neko iz vlasti ili od nekih drugih javnih ličnosti uradi dobro za našu državu i građane, na udaru je lažne elite.
Nekada je ta lažna elita bila vezana za “krug dvojke”, to jest delove Starog Grada, Vračara, Palilule i Savskog Venca. Danas se slika promenila. Ima ih i u drugim delovima Beograda, ali, na sreću, u dubokoj manjini.
Najveći deo stanovništva ovih krajeva Beograda je provalio lažnu elitu i prezire ih. To je dobro. I to zbog toga što u duhu jedne metropole kakav je Beograd treba da vlada ono najlepše što naša prestonica ima. A to su pre svega ljudi.
Kada kažem ljudi, mislim na sve one građane koji vole, a ne mrze, koji čestitaju i hrabre, a ne kritikuju, koji vole Srbiju, a ne nalaze joj stalno mane, koji pomognu komšiji umesto što ga guraju u ambis.
Najlepše u Beogradu su i sva ona sećanja na slavne delove istorije naše prestonice, kao i divni spomenici, ustanove, institucije, muzeji, pozorišta, crkve, zgrade… Posebno ističem Hram Svetog Save na Vračaru.
Ovo o čemu pišem lažna elita ili ne razume ili ne želi da razume. Zato što oni pre podne mrze i sebe a posle podne ceo svet.
Na sreću Beograd zna istinu. Beograđani znaju istinu. Narod prepoznaje one koji vole i grade, kao i one koji mrze i sve ruše i ponižavaju.
Beograd ima pravu elitu. Uvek je imao. Tu pravu elitu ne podnosi lažna elita.
Živela vladavina pravog sistema vrednosti!
Živeo Beograd! Živela Srbija!

Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet