Kuburović: Zdravlje uvek ima prioritet i najviše sredstava izdvajamo za zdravstvene ustanove

Ministarka pravde Nela Kuburović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar prisustvovali su u Opštoj bolnici u Aranđelovcu dodeli 12 sanitetskih vozila, koja su za zdravstvene ustanove nabavljena iz sredstava koja su prikupljena na osnovu oportuniteta (odlaganje krivičnog gonjenja).

Ministarka Kuburović istakla je da Ministarstvo pravde četvrtu godinu za redom dodeljuje sredstva koja su prikupljena na osnovu oportuniteta, a da je ove godine 470 miliona dinara raspoređeno na 150 projekata od javnog značaja.

„Zdravlje uvek ima prioritet i najviše sredstava izdvajamo za zdravstvene ustanove. Ove godine izdvojili smo 180 miliona dinara za 35 zdravstvenih ustanova“, naglasila je Kuburović.

Ona je rekla da je za četiri godine za zdravstvo izdvojeno 700 miliona dinara, od kojih je 300 miliona dinara opredeljeno za nabavku sanitetskih vozila, dodajući da su sredstva, pored zdravstva, dodeljivana i za projekte iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja i kulture.

Ministarka pravde je dodala da će početkom sledeće godine biti organizovan Peti javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu oportuniteta i pozvala zainteresovane da se prijave.

Ministar Lončar se zahvalio Ministarstvu pravde na izdvojenim sredstvima, koja će doprineti boljim uslovima u zdravstvenim institucijama i boljoj zdravstvenoj zaštiti građana.

„Nameravamo i dalje da radimo i nastavimo sa ulaganjima, kako bi bukvalno svaki građanin i svaki zaposleni u zdravstvu to osetio“, istakao je Lončar i dodao da je stanje u zdravstvu danas mnogo bolje nego ranije, koje je bilo na najnižim mogućim granama.

Direktorka Zdravstvenog centra u Aranđelovcu, koji je dobio jedno sanitetsko vozilo, Nina Jeličić zahvalila se ministarstvima pravde i zdravlja na pomoći da se zdravstvena zaštita u tom gradu znatno unapredi, te da još jedno sanitetsko vozilo u voznom parku mnogo znači za građane Aranđelovca.

Pored zdravstvenog centra u Aranđelovcu, sanitetska vozila dobili su i beogradski Institut za neonatologiju, domovi zdravlja u Pećincima, Vrnjačkoj Banji, Ljigu, Bajinoj Bašti, Rekovcu, beogradska Hitna pomoć, Opšta bolnica Majdanpek, klinika „dr Laza Lazarević“ iz Beograda.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *