Krizni štab: Od srede i srednjoškolci na raspustu

Krizni štab predložio da su od srede pored osnovaca i srednjoškolci na raspustu, kao i zabranu okupljanja više od pet ljudi unutra i napolju.

Sednici prisustvuje i ministar prosvete Branko Ružić, koji je pre nekoliko dana, kao jednu od mogućih mera, najavio produženje jesenjeg raspusta.  On je juče rekao da će Krizni štab, zbog trenutne situacije, razmotriti uvođenje drugačije organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama, u najboljem interesu učenika i zaposlenih.

Osim produženja raspusta, mediji su prethodih dana spekulisali da bi moglo da se skrati radno vreme ugostiteljskih objekata, privremeno zatvore bioskopi i pozorišta, kao i vrtići.Ipak, premijerka Ana Brnabić rekla je u sredu da se trenutno ne planira pooštravanje mera, kao i da bi bilo pogresno da se sada zatvore škole.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodrović rekao je juče da je, kada broj novozaraženih pređe 2.000, što se u Srbiji dogodilo, jedina efikasna mera zatvaranje svih ugostiteljskih objekata posle 21 čas i ograničenje okupljanja na najviše petoro ljudi.

U Srbiji je broj novozaraženih korona virusom u sredu prvi put od početka pandemije za 24 sata prešao 2.000.

Zabeleženo je 2.412 novih slučajeva, na testiranih 12.617 osoba, a u četvrtak je potvrđeno 2.181 novih slučajeva na testiranih 12.480.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *