Krizni štab: KBC „Bežanijska kosa“ ulazi u kovid sistem

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je da će nošenje maski biti obavezno u gradskom i prigradskom prevozu i da građani bez maski neće moći da uđu u vozila. Preporuka  je da se maske nose u zatvorenom prostoru.

Kliničko-bolnički centar „Bežanijska kosa“ ulazi u kovid sistem, kako bi se obezbedili dodatni kapaciteti za kovid pacijente, zaključak je sa današnje sednice Kriznog štaba.

„Ne očekujemo značajno pogoršanje situacije, ukoliko se građani striktno budu pridržavali svih preporučenih mera“, rekao je imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković.

On je naveo da se ne može reći da je virus oslabio, već da je oslabila epidemija.

Kako kaže, među zaraženima je veliki broj onih sa blažom kliničkom slikom ili bez ikakvih simptoma.

Janković je novinarima posle sednice rekao i da su u cilju sprečavanja prenošenja virusa korona do daljeg zabranjene posete bolnicama.

Maske obavezne u prevozu, preporuka da se nose u zatvorenom

Janković je novinarima nakon sednice Kriznog štaba rekao da je ostaje kao preporuka da se maske nose u zatvorenim prostorima.

„Što se tiče otvorenog prostora, važno je držanje socijalne distance“, naveo je Janković.

On dodao da na snazi ostaju i dalje dosadašnja ograničenja – za zatvoreni prostor maksimalno 500 ljudi, dok na otvorenom nema ograničenja.

Upitan da li su predviđene neke kazne za nenošenje maski, Janković je rekao da je Krizni štab zauzeo stav da kaznena politika nije rešenje, ali da se u javni prvoz ne može ući bez maske.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *