“Kraljevo se vraća na staze stare slave”, poručili kraljevački naprednjaci na konferenciji

Gradska vlast je u protekle 3,5 godine ostvarila značajne infrastrukturne projekte, rečeno je na konferenciji za novinare GO SNS. Među najznačajnijim je otvaranje aerodroma “Morava” koji ima ogromni značaj . Ne samo da će naši ljudi moći da putuju, već će se povećati i broj turista , a to će povoljno uticati i na razvoj privrede,rekao je član Glavnog odbora SNS i gradonačelnik Kraljeva, dr Predrag Terzić.

Završena je izgradnja auto – puta Miloš Veliki do Preljine, a u narednom periodu trebalo bi da se nastavi izgranja od Preljine do Adrana , pa će našim sugrađanima trebati dvostruko manje vremena nego sada da stignu do Beograda, rečeno je na konferenciji. Gotovo skoro posle 2 decenije , u našem gradu su otvorene nove fabrike. Planirano je da u Leoniju bude zaposleno 5000 ljudi, a u turskoj fabrici “Eurotay” 2000 radnika. Jedan od naših glavnih ciljeva je da smanjimo nezaposlenost, rekao je gradonačelnik Kraljeva. On je istakao da je važno da mladi ostanu ovde da žive i stvaraju svoje porodice.

Na konferenciji je rečeno da su velika sredstva uložena i u prosvetu.Rekonstruisana je Mašinsko – tehnička i Elektro – saobraćajna škola, kao i fasada gimnazije. Za izgradnju nove Osnovne škole “Sveti Sava” u Ribnici, država je izdvojila 395 miliona dinara. Na Beranovcu je otvoren vrtić “Milomir” čiju je izgradnju pomogao donator Milomir glavčić. Takođe, na Goču je izgrađen nov paviljon, a u planu je izgradnja nove žičare, rekao je Terzić. On je dodao i da će se 106 porodica iz Dositejeve ulice uskoro useliti u potpuno nove stanove , a ono je posebno značajno je da uskoro kreće izgradnja fudbalskog stadiona sa 8000 mesta , kao i izgradnja zatvorenog bazena. Siguran sam da su građani osetili boljitak života i zato će na izborima svoj glas dati SNS, zaključio je član Glavnog odbora i gradonačelnik dr Predrag Terzić.

INFO 24 / FB: Др Предраг Терзић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *