Kragujevac: Usvojen predlog kandidata za Đurđevdansku nagradu

Odbornici Skupštine grada na jučerašnjoj sednici usvojili su predlog kandidata za dodelu Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2022. godinu. Najviše priznanje dobiće sedmoro kandidata.

U oblasti umetnosti Đurđevdansku nagradu dobiće Dejan Petrović magistar primenjenih umetnosti za osvojenu Prvu nagradu na 17. izložbi pozorišnih plakata i grafičkog oblikovanja u okviru 67. Sterijinog pozorja i Saša Vujić Vuja, osnivač i lider benda „KBO“, za pank-rok album pod nazivom „100 posto“, koji je objavljen na dva nosača zvuka – kompakt disku i long plej gramofonskoj ploči i nastupe sa pank-rok bendom „KBO“ na veoma uspešnim koncertima u Beogradu i Kragujevcu.

U oblasti nauke Đurđevdanska nagrada biće uručena Dr Valentini Opančini, specijalisti radiologije, doktoru medicinskih nauka za interventnu neuroradiologiju i subspecijalizantu neuroradiologije i asistentu na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, za naučni rad „Case 310“ na temu dijagnostika pacijenata sa lumbalnom diskus hernijom koji imaju posteriornu epiduralnu migraciju diskusa, objavljen u naučnom i stručnom časopisu „Radiolog i osvojenu nagradu Evropskog udruženja neuradiologa i Evropske škole radiologije.

U oblasti obrazovanja Godišnja nagrada grada Kragujevca biće uručena OŠ „Prota Stevan Popović“ iz Čumića, za realizaciju slobodne vannastavne aktivnosti „Nasleđe moga kraja”.

Đurđevdanska nagrada u oblasti sporta ide u ruke Teodore Vukojević, za osvojene zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplinama standardna vazdušna puška i malokalibarska puška na Kupu Srbije, osvojene zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplini miks par na Prvenstvu Srbije, osvojenu bronzanu medalju u seniorskoj kategoriji u disciplini standardna vazdušna puška miks par i osvojeno 6. mesto pojedinačno na Svetskom kupu u Egiptu, osvojenu srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji u disciplini standardna vazdušna puška na Mediteranskim igrama u Alžiru, i osvojenu zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji u disciplini standardna vazdušna puška na Evropskom prvenstvu u Norveškoj.

U oblasti humanitarnog karaktera Đurđevdansku nagradu dobiće Tatjana Marinković, za pokretanje i realizaciju brojnih humanitarnih i kulturnih aktivnosti u 2022. godini, u okviru NVO „Kolo srpskih sestara – Kragujevac“ i Danijela Nešović, za pokretanje i realizaciju značajnih humanitarnih akcija za pomoć deci sa autizmom u 2022. godini. Nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sednici Skupštine grada koja će biti održana na Đurđevdan – 6. maja.

Na sednici Skupštine grada odbornici su dali saglasnost na pokretanje postupka realizacije projekta javno – privatnog partnerstva sa elementima koncesije za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji grada Kragujevca i teritorijama na kojima Apotekarska ustanova Kragujevac obavlja svoju delatnost.

Na sednici je doneta i odluka o uspostavljanju saradnje grada Kragujevca sa opštinom Budva u Crnoj Gori uvažavajući tradicionalno prijateljstvo i istorijsku povezanost dva naroda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *