Kovid ambulanta u Sremskoj Mitrovici na novoj lokaciji

Kovid ambulanta u Sremskoj Mitrovici premeštena je u sedmu zdravstvenu stanicu, a novo radno vreme je od 7 do 20 časova.

Bolji uslovi i za pacijente i za četiri zdravstvena tima koji su angažovani na novoj lokaciji Kovid ambulante u Mitrovici takođe su jedan od razloga premeštanja ambulante iz Dispanzera na Savi kao i povećan broj testiranja. Radno vreme ambulante na novoj lokaciji je od 7 do 20 časova počevši od danas dok je vikendom od 7 do 14 časova.

Nadležni su dobili i preporuke Ministarstva zdravlja u vezi sa pacijentima koji mogu da se jave u Kovid ambulantu, a kako bi se smanjile gužve. U Kovid ambulante javljaju se pacijenti sa težim simptomima poput temperature više od 38 stepeni, stezanja i bola u grlu, stezanja u grudima, otežanog disanja i gubitka osećaja mirisa i ukusa dok se osobama sa lakšim simptomima savetuje izolacija od 14 dana i lečenje u kućnim uslovima. Ukoliko bude potrebe biće angažovano svih 9 lekara na novoj lokaciji ambulante.

Pacijenti iz sedme zdravstvene stanice lekarsku pomoć mogu da zatraže u prvoj zdravstvenoj stanici koji im je teritorijalno i najbliža.

INFO 24 / RTV / Foto: pixabay.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *