Korona divlja i u Loznici: Sve je više kovid pacijenata, troje je na respiratoru

Situacija sa koronavirusom u Loznici nikako da bude takva da dobije čistu pozitivnu ocenu, kad je manje pregleda i upala pluća, više je kovid pacijenata na bolničkom lečenju i respiratoru i obratno. Prema bolničkom izveštaju za četvrtak obavljena su 32 pregleda i 21 snimanje pluća manje nego u sredu, ali je broj pacijenata na kovid odeljenju povećan za tri osobe, a toliko ih je i dalje na respiratoru.

Juče je u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pregledano 79 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, njih 30 javilo se prvi put, a infektologu je upućeno četrnaest. Na 71 rendgenskom snimku prenumonija je otkrivena kod sedam osoba, u ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledano 39 pacijenata, a od togа se četrnaest na pregled javilo prvi put. Trenutno se na kovid odeljenjima leči 77 pacijenata. Stanje je mnogo bolje što se tiče zdravlja zaposlenih i na kovid su pozitivne samo dve medicinske sestre koje se nalaze u kućnoj izolaciji.

U Loznici je nastavljena vakcinacija zdravstvenih radnika iz Republike Srpske i juče je 171 primio prvu dozu vakcine protiv kovida – 19. Uspešno se odvija i imunizacija stanovništva na vakcinalnim punktovima lozničkog Doma zdravlja i do danas je prvu dozu primilo 7.115 građana, a 4.956 drugu.

INFO 24 / kurir.rs / T.Ilić / Foto: EPA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *