Konferencija o rezultatima i mogućnostima IPA fondova u Srbiji

Konferencija o rezultatima i mogućnostima IPA fondova u Srbiji, pod nazivom „Srbija i EU: podrška razvoju i pregovorima o članstvu“, kojuorganizuje Ministarstvo za evropske integracije, biće održana u četvrtak 15. jula 2021. godine,  sa početkom u 10. 00 časova na Beogradskom sajmu.

U uvodnom delu, onlajn će se obratiti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i evropski komesar za susedsku politiku i proširenjeOliver Varheji,  a potom, sa same konferencije ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović, koja je i nacionalni IPA koordinator za našu zemlju i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sem Fabrici.

Osnovni cilj skupa je predstavljanje rezultata IPA 2, finansiranih iz  finansijskog okvira 2014–2020, kao i podsticanje dijaloga o celokupnom učinku ovog finansijskog instrumenta za razvoj našeg društva, uz osvrt na pojedinačne sektore u kojima su sprovođeni IPA projekti u Srbiji. Reč je o oblastima energetike, životne sredine, konkurentnosti, poljoprivrede i ruralnog razvoja, lokalnog razvoja, reforme javne uprave, pravosuđa, obrazovanja. Dodatni cilj konferencije jeste i najava IPA 3 i novih mogućnosti za razvoj, zelenu i digitalnu tranziciju i unapređenje infrastrukture.

Nakon uvodnog dela, uslediće ekspertski paneli o konkretnoj podršci Evropske unije pojedinačnim sektorima u Srbiji, u kojima će učestovati predstavnici Vlade Srbije iz nadležnih ministarstava, direktni korisnici projekata i predstavnici EU u našoj zemlji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *