Konačna odluka posle sastanka kriznog štaba! Jedna od opcija je skraćen policijski čas uz zatvaranje izletišta za 1. maj?!

Policijski čas za prvomajske praznike, u trajanju od 83 sata, mogao bi biti skraćen, a konačna odluka o tome trebalo bi da bude doneta danas, nakon dodatnih konsultacija kriznog štaba za borbu protiv epidemije virusa korona sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.


Jedan od mogućih scenarija je da se, ipak, uvede zabrana kretanja kao i prethodnog vikenda, odnosno od petka u 18 časova do ponedeljka u pet ujutru, s tim što bi u tom slučaju 1. maja bio zabranjen pristup svim izletištima i većim otvorenim prostorima. U tom slučaju policijski čas bi trajao 59 sati.

Foto: Tanjug

To će biti i jedna od tema današnjeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa članovima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovida 19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica ove zaraze po privredu.

Kako saznajemo, predsednik Vučić bi mogao da se saglasi sa ovakvom odlukom jedino u slučaju da to preporuče lekari, članovi kriznog štaba koji su do sada zagovarali ideju o policijskom času za 1. maj. 

Trenutno je na snazi odluka o zabrani kretanja od četvrtka, 30. aprila, od 18 časova, do ponedeljka, 4. maja do pet časova, a kako sada stvari stoje, to bi trebalo da bude i poslednji toliko dug policijski čas zbog pandemije, jer se od naredne nedelje očekuje povratak mnogih na posao, početak rada vrtića i kafića, naravno uz obavezno poštovanje fizičke distance od dva metra.

Od ponedeljka su na snazi delimično ublažene mere, pošto su počele da rade pijace u zatvorenom prostoru, frizerski i saloni lepote, teretane i fitnes centri. Naravno, svi koji se vraćaju poslu moraće da poštuju fizičku razdvojenost, kao i da nose masku i rukavice. Frizeri i kozmetičari čiji posao zahteva bliski kontakt s klijentima trebalo bi da nose i vizir.

Takođe, građani stariji od 65 godina od ponedeljka mogu u šetnju svakog dana, i to sat, umesto dosadašnjih 30 minuta, u periodu između 18.00 i 1.00, a najviše 600 metara od svojih kuća.

INFO 24 / Informer / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *