Konačna cena radova na Trgu republike 6,4 miliona evra

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je, gostujući na Studiju B, da je poslednjeg dana prošle godine, kako je i obećao, usaglašena konačna cena za izvođenje radova na Trgu republike i da ona iznosi nešto manje od 6,4 miliona evra, što je skoro duplo manje od 12 miliona evra, a što su bile laži pojedinih opozicionara.

– Radovi na Trgu republike koštali su 744.427.624,47 dinara ili nešto manje od 6,4 miliona evra. To je za skoro 24 miliona dinara manje nego što je bio osnovni, već potpisan ugovor sa kompanijom „Štrabag” – rekao je Vesić.

On je dodao da je kompanija „Štrabag” potpisala ugovor sa JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na iznos od 768.262.900,91 dinar.

– Utvrđeno je da je kompanija, kada se uzmu u obzir svi viškovi i svi manjkovi radova, izvela radove za 739.880.727,09 dinara. Tokom radova utvrđeno je da je neophodno uraditi sanaciju i restauraciju kandelabra oko spomenika knezu Mihailu Obrenoviću u vrednosti od 4.546.897,30 dinara, što nije bilo predviđeno projektom. Uprava za javne nabavke Republike Srbije odobrila je da se taj posao direktno ugovori sa izvođačem, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Poziv na direktno ugovoranje biće objavljen narednih dana, ali vrednost tih radova već je uračunata u troškove. I ove dodatne radove uračunali smo u troškove, odnosno u „viškove radova” tako da je konačna vrednost svih radova, osnovnih, viškova, manjkova i nepredviđenih radova 744.427.624,47 dinara. Ta cena je za skoro 24 miliona dinara manja od osnovne vrednosti ugovora, kao što sam i obećao u novembru – objasnio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio i da je troškove preslaganja kocki platio izvođač o svom trošku. Od trenutka kada je napravljen konačni obračun počinje da teče garantni rok od tri godine, u kojem će se svaka eventualna popravka vršiti o trošku izvođača, dodao je on.

– Direkcija ima validne bankarske garancije za garantni period i šta god bude trebalo da se popravi naredne tri godine, vršiće se o trošku izvođača. Tako se radi odgovorno i u interesu grada Beograda – ocenio je Vesić.

INFO 24 / Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *