Komunalna higijena u Obrenovcu na visokom nivou

JKP Obrenovac i ove jeseni pobrinulo se da Obrenovac, uprkos lošem vremenu i magli, zablista u punom sjaju. Posađeno je oko 17.000 struka jesenjeg cveća, a park je dobio novi urbani mobilijar.

Kada je u pitanjnu uredjenje grada i gradskog zelenila, samo ove godine zasadjeno je oko 900 novih drvnih zasada. Kada je u pitanju sezonsko cveće, u toku proleća posadi se oko 15.000 struka cveća, a ove jeseni posađeno je oko 17.000 struka jesenjeg cveća.

“ Svaki park, ali i zelena površina u Obrenovcu samim tim dobija lepši izgled. Svaka ulica ima žardinjere sa cvećem, a to je oko 125 žardinjera trenutno.  Ove godine postavljen je i novi urbani mobilijar – nove klipe i kante za smeće,  a sve ovo radi se zbog lepšeg izgleda grada”, kaže za INFO 24 Slavko Berić, direktor JKP Obrenovac.

Inače, ovo obrenovačko komunalno preduzeće svakodnevno se stara o komunalnoj higijeni grada, ali i o primarnoj selekciji otpada, od koga se već sada ostaruju veliki prihodi. Edukacija o selekciji pokrenuta je, pre svega, po predškolskim ustanovama, a putem medija, i uz pomoć lokalne samouprave i javnih preduzeća, uključeni su svi faktori.

smart

“Svakodnevno napravimo po desetinu novih ugovora sa novim pravnim licima, a što se tiče grada i fizičkih lica, podelili smo kontejnere namenjene za to. Zadovoljan sam, jer stanovnici Obrenovca sada vode raču gde će odložiti staklo, papir i ostali konunalni otpad, i nadam se da ćemo, uz učešće svih nas, napraviti pravu priču o primarnoj selekciji otpada”, naglašava Berić.

Inače, gradska opština Obrenovac ima 29 mesnih zajednica, a JKP Obrenovac dnevno obilazi preko 20.000 domaćinstava, kako bi se otpad pokupio.

Nada Dželebdžić / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *