Kompletno renovirana škola u Stejanovcima

Osnovna škola u Stejanovcima zablistala je novim sjajem. Opština Ruma finansirala je kompletno renoviranje područnog odeljenja OŠ „Veljko Dugošević” u Stejanovcima, a radovi su obuhvatili i spoljašnjost i unutrašnjost zgrade koju pohađaju stejanovački predškolci i osnovci.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić je prilikom današnjeg obilaska istakla da je škola bila u zaista lošem stanju, da gotovo tri decenije nije bilo većih ulaganja.

„Stejanovci su selo u kojem ima dosta mladih porodica, a samim tim povećava se i broj dece koja pohađuju ovu školu i vrtić. Školski objekat sada prelepo izgleda. Dobili smo jednu sasvim drugačiju  i očaravajuću sliku ovde u Stejanocima. Naš cilj, ali i naša duznost je da sve škole na teritoriji naše opštine obnovimo i renoviramo, da deca imaju što bolje uslove i obrazovanje. To je veliki posao, ali mi smo pokazali da imamo odlučnost da ispunimo zacrtane ciljeve”, izjavila je predsednica Ćirić.

Škola u Stejanovcima se sastoji iz dva dela koji koriste UPVO „Poletarac” i OŠ „Veljko Dugošević”, veza ta dva objekta je uvek bila problematična, pre svega kada je grejanje u pitanju, no, sada je i taj problem uspešno rešen, napomenula je Biljana Popović Jovanović, zamenica predsednice Opštine Ruma.

„Rešen je problem hodnika koji je spona između školskog i predškolskog dela objekta. Postavljena je nova stolarija, obezbeđena je peć na gas, te se sad hodnik greje, urađeni su i sanitarni čvorovi u objektu, kuhinja, trpezarijski deo, kompletan vrtić je opremljen sa novim nameštajem. Dvorište u objektu je uredno, čisto, ograđeno i bezbedno, ali imamo plan da i njega sa nekim novim detaljima upotpunimo. Onda zaokruzujemo celu priču, mada smo već prezadovoljni i mi i deca i roditelji čiji mališani pohađaju školu i vrtić u Stejanovcima”, kazala je Biljana Popović Jovanović.

Direktorica OŠ „Veljko Dugošević” Jasmina Vukanović je napomenula da školu pohađa više od 30 učenika, u dva kombinovana odeljenja, prvi i treći razred, drugi i četvrti, a tu su i predškolci, njih sedmoro.

„Škola je sada zaista lepa, deca kazu cakum-pakum uređena, a nastavni kadar je više  nego zadovoljan. Imamo jedan lep uređen ambijent, kakav deca i zasluzuju. Sve nas to motiviše da bolje radimo, da damo više od sebe. Deca borave u jednom bezbednom okruzenju, toplim i dobro opremljenim učionicama. Vrtić u sklopu škole ne odudara od recimo novog objekta Kockice. Ceo kolektiv OŠ „Veljko Dugošević” je zahvalan Opštini Ruma na ulozenom naporu da dobijemo jedan zaista reprezentativan objekat”, rekla je Jasmina Vukanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *