Kompanija Inmold Plast kupila požeški Napredak

Kompanija INMOLD doo Požega postala je vlasnik čuvene požeške fabrike nameštaja Napredak. Po rečima predstavnika lokalne samouprave, ova kupovina predstavlja značajan iskorak u daljem razvoju požeške privrede i otvara nove mogućnosti za širenje i razvoj kompanije INMOLD, koja je sada okosnica privrednog razvoja ne samo požeškog kraja, već i cele Zapadne Srbije.

Požeški Napredak AD nekada je spadao u vrhunske proizvođače nameštaja izuzetnog kvaliteta,  prateći svetska kretanja u oblasti proizvodnje nameštaja, trendove i razvoj. Ipak, doživeo je sudbinu kao i mnoga preduzeća u Srbiji,koja su u stečaju. Na veliku radost građana Požege, ali i loklanog rukovodstva, novi vlasnik šest hektara zemljišta, sa pratećim zgradama, je porodična kompanija INMOLD, koja posluje od 2006. godine i do danas, postala je okosnica privrednog razvoja  Zapadne Srbije.

“Kupili smo požeški Napredak, koji se nalazi u katasrofalnom stanju. Jednostavno, naša proizvodnja zahteva proširenje kapaciteta i novokupljeni prostor koristićemo u svrhe naše proizvodnje koju radimo, a to je izrada visokokvalitetnih alata za brizganje plastike i obojenih metala. Čekaju nas velika ulaganja u narednom period”, kaže za portal INFO 24 vlasnik kompanije Inmold Plast, Goran Janković.

Sada, sa novim vlasnicima Napretka, kompanijom Inmold Plast, ali isto tako i sa  novim vlasnicima čuvene Budimke, požeška privreda će se polako vratiti na nivo od pre nekoliko decenija, kada je bila prepoznatljiva u svetu po proizvodnji mnogih proizvoda.

“Prodaja preduzeća Budimka i napredak, za Požegu ima ogroman značaj. To je nova šansa da proširimo kapacitete veoma uspešne metalske i elektroničke indistrije u Požegi, ali I da dobijemo novi podsticaj za razvoj agrara. Pored upošljavanja industrijskih kapaciteta, zapošljavanja više stotina radnika, ujedno bi to bio dodatni izvor prihoda i novi podsticaj za obnovu i razvoj, slobodno mogu da kažem, na stotine domaćinstava ovog dela Srbije, posebno kada su poljoprivreda i sela u pitanju”, naglašava za INFO 24 predsednik opštine Požega, Đorđe Nikitović.

Nada Dželebdžić / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *