Kome smeta BIA?

Svedoci smo orkestriranih napada kako unutrašnjih tako i spoljnih na najvažnije državne institucije u Srbiji. Ponovo je na meti Bezbednosno-informativna agencija, koja očigledno smeta onima koji ne žele dobro našoj državi i našem narodu.

Neću da govorim o konkretnim imenima, ali u ovim napadima učestvuju pojedini opozicioni lideri, nevladine organizacije i spoljni faktor.

Ponovo pojedini domaći mediji sa stranim kapitalom ili oni tajkunski mediji koji su registrovani u inostranstvu vrše napad na BIA na osnovu nepouzdanih i lažnih informacija, a u cilju okretanja javnosti protiv Agencije i stvaranja utiska da je najbolje da ova bezbednosna ustanova više ne postoji da bi se lakše izazvalo stanje haosa u zemlji.

Nažalost, u prošlosti se dešavalo da su pojedini pripadnici BIA, to jest Resora državne bezbednosti (i ranije pod drugim nazivima službe) zloupotrebljavajući svoja ovlašćenja, počinili teške zločine. Deo javnosti to dobro pamti i dan danas, bez obzira na sve promene koje su se dogodile, neopravdano poistovećujući sadašnju službu sa nekim njenim prethodnicima.

BIA se danas u svakodnevnom radu pridržava Ustava i zakona naše države.

Možemo zaključiti da je ovo još samo jedan u nizu pokušaja urušavanja jedne od najbitnijih institucija u jednoj državi, u ovom slučaju BIA i to u trenucima velike državne borbe protiv mafije i za odbranu državnih i nacionalnih interesa.

Očigledno je nekome u interesu, kako unutar države tako i spolja, da se u Srbiji stvori stanje opšteg haosa, a prethodno da se uništi BIA i sve druge bezbednosne i obaveštajne institucije.

Cilj tih struktura je da se izazove nebezbedna i nestabilna situacija u Srbiji, koju ne mogu da reše domaće bezbednosno-obaveštajne službe. Nije ovo prvi put da se preko dela medija kako elektronskih tako i štampanih kao i preko društvenih mreža i internet portala čini napad na BIA na osnovu nepouzdanih, to jest lažnih informacija sa ciljem izazivanja nemira u javnosti, nepoverenja u rad Agencije i na kraju stvaranja vela tajne na osnovu kojeg će se u javnosti i među građanima stvoriti atmosfera da je najbolje da BIA više ne postoji.

BIA je civilna, nacionalna služba bezbednosti i deo je jedinstvenog bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije. Deluje na osnovu i u okviru Ustava, zakona, drugih propisa i opštih akata, strategije nacionalne bezbednosti, strategije odbrane i utvrđene bezbednosno-obaveštajne politike Republike Srbije.

Za one koji ne znaju ili ne žele da znaju, osnovni zadaci BIA su zaštita bezbednosti Republike Srbije, otkrivanje i sprečavanje delatnosti usmerenih na podrivanje ili rušenje Ustavom utvrđenog poretka Republike Srbije, istraživanje, prikupljanje, obrada i procena bezbednosno-obaveštajnih podataka i saznanja od značaja za bezbednost Republike Srbije i informisanje nadležnih državnih organa o tim podacima, kao i obavljanje i drugih poslova određenih Zakonom o BIA.

Prema mom ličnom mišljenju, BIA odlično radi svoj posao i ovom prilikom to čestitam i njenom rukovodstvu i zaposlenima. Lično ću javno saopštiti i reagovati u skladu sa zakonom ako budem imao dokazan podatak da neko zloupotrebljava neku bezbednosnu ili drugu instituciju u lične svrhe radi nečasnih namera.

Stajem u odbranu BIA i svih drugih državnih institucija, koje štite državne i nacionalne interese, to jest interese građana Srbije. Stajem u odbranu svih čestitih sadašnjih i nekadašnjih čelnika i radnika BIA. Stajem u odbranu Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Zahvaljujući predsedniku Vučiću i Vladi, Srbija je danas bezbedna država.

Živela Srbija!

INFO 24 / Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet