Ko je Nikola Džafo? Skrnavljenje srpske zastave, anti-srpske predstave i izložbe…

Celokupna srpska javnost zgrožena je detaljima predstave “Srebrenica, kad mi ubijeni ustanemo” reditelja Zlatka Pakovića. Dok su najveće kritike zbog ove anti-srpske predstave dobili morbidni reditelj Zlatko Paković i pet propalih glumaca, ispod radara ostao je čovek koji je osmislio najbolesnije detalje u ovoj predstavi. Ovaj čovek je u predstavi smislio skrnavljenje srpske zastave, gaženje srpske zastave, švrljanje po srpskoj zastavi, krvave mantije srpskih sveštenika ubica. Ko je čovek koji je osmislio scenografiju predstave “Srebrenica, kad mi ubijeni ustanemo”? Ko je Nikola Džafo?

Nikola Džafo je organizator i scenograf bolesne predstave “Srebrenica, kad mi ubijeni ustanemo”. Njegov doprinos ovoj predstavi kao scenograf su svi oni bolesni detalji koji smo naveli na početku, bacanje srpske zastave na pod, gaženja srpske zastave, švrljanje po srpskoj zastavi, krvave mantije sveštenika koje treba da predstavljaju zločine koje je Srpska Pravoslavna Crkva napravila nad bošnjacima. Takođe ako se pogleda sama predstava vidi se da nakazne maske koje nose glumci u ovoj predstavi su takođe ideja Nikole Džafa, s obzirom da u takvim maskama i on voli često da se slika.

Nikola Džafo rođen je 1950. godine u Novom Sadu- Petrovoradin. Zajedno sa Borkom Pavićević 1995. godine osniva “Centar za kulturnu dekontaminaciju” u Beogradu. Upravo se predstava “Srebrenca, kad mi ubijeni ustanemo” odigrava u “Centru za kulturnu dekontaminaciju”.Ovo mesto je već 25 godina stečište okupljanja svog anti-srpskog šljama iz nevladinih organizacija, levičarskih grupa i propalih umetnika. Nikola Džafo je 2016. godine organizovao u Novom Sadu izložbu pod nazivom “Vukovar- ubijanje jednog grada”. Cilj ove izložbe bio je da se Srbi prikažu kao zločinci u Vukovaru. Kako je Nikola Džafo sam rekao izložbu je organizovao u Novom Sadu s obzirom da je novosadski korpus bio u Vukovaru, i da je taj korpus počinio zločine u Vukovaru. Ovo njegovu akciju novčano su pomogle “Žene u crnom” sa kojima on sarađuje godinama. Novac koji Nikola Džafo zaradi ovim provokacijama troši na alkohol s obzirom da se radi o teškom alkoholičaru.

Navešćemo još jednu provokatorsku i bolesnu akciju Nikole Džafa i njegovih istomišljenika. Pre desetak godina Nikola Džafo i Staša Zajović sa “Ženama u crnom” okupili su se ispred patrijaršije Srpske Pravoslavne Crkve. Tada su Nikola Džafo i “Žene u crnom” okačili parole “Ja sam ateistkinja”, “Stidim se Srbije”. Posle su okačili plakat kojim osuđuju Srpsku Pravoslavnu Crkvu za navodne zločine u Srebrenici. Što je deset godina kasnije i tematika predstave “Srebrenica, kad mi ubijeni ustanemo”. Nikola Džafo je i direktor nevladine organizacije “Šok zadruga”. Ova organizacija poseduje i svoju umetničku galeriju u Novom Sadu. U ovoj galeriji često organizuju letnje radionice crtanja za mlade umetnike. Međutim na tim radionicama navode mlade umetnike da prave crteže o navodnom genocidu u Srebrenici.

INFO 24 / Prismotra

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *