Kisić Tepavčević: Izvesno da će minimalna cena rada biti veća

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će se u narednom periodu definisati održiva minimalna cena rada i da je izvesno da će ona biti veća nego što je bila prethodnih godina. Kisić Tepavčević je na konferenciji za novinare nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta rekla da su diskusije i rasprave o povećanju minimalne cene rada počele i da se očekuje da one budu finalizovane u narednom vremenskom periodu.

Prof. dr Kisić Tepavčević je podsetila da minimalnu cenu rada definiše čitav niz idnikatora koji ukazuju na socijalno-ekonomsko stanje u našoj zemlji, od minimalne cene potrošačke korpe, trenda zarada, kretanja stope zaposlenosti, produktivnosti, kretanja BDP-a.

„Dosadašnji povoljni indikatori ekonomskog napretka ukazuju da je moguće da se ta cena poveća, ali je suština da treba da bude održiva i stabilna i to nam je svima cilj“, rekla je Kisić Tepavčević.

Ministarka Kisić Tepavčević je navela da je na sednici Socijalno-ekonomskog saveta razgovarano o uslovima kolektivnog pregovaranja, dodajući da se mora raditi na jačanju svesti da se i u realnom sektoru formiraju kolektivni ugovori.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *