Kisić: Podizanje svesti o značaju usklađivanja rada i roditeljstva

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić i Mihailo Vesović iz Privredne komore Srbije najavili su danas da će priznanje „Prijatelj porodice 2023” biti dodeljeno privrednim društvima za doprinos u oblasti usklađivanja rada i roditeljstva, kao vid podrške populacionim merama.

Kisić je istakla da je ova nagrada deo zajedničkih aktivnosti koje su definisane Sporazumom o saradnji Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Privredne komore Srbije (PKS),  potpisanim u decembru prošle godine.

Prema njenim rečima, osnovni cilj ovog sporazuma jeste pokretanje niza zajedničkih aktivnosti usmerenih ka poboljšanju demografske slike i podsticajnih pronatalitetnih mera.

Kampanja „Prijatelj porodice” je od velikog značaja jer zajedničkim aktivnostima podržavamo porodice i roditelje, kao i sve kompanije koje sprovode niz mera kako bi uskladile roditeljstvo i rad svojih zaposlenih, rekla je ministarka.

Ona je napomenula da to u današnje vreme nije jednostavno, ali da postoje sjajni primeri kompanija koje dobro privređuju, a istovremeno ne zapostavljaju društveno odgovoran koncept, jer je to na dobrobit i zaposlenih i preduzeća.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju će, kako je navela, u okviru kampanje „Prijatelj porodice” podržati i pet malih preduzeća koja će, putem projekata sa kojima će se prijaviti, pokazati mere koje će implementirati, a koje imaju za cilj što bolje usklađen rad sa roditeljstvom.

Kisić je pozvala sve kompanije koje ispunjavaju uslove da se prijave na konkurs, koji je otvoren danas i traje do 17. juna, i da time pokažu koliko podržavaju roditelje i porodice.

To je cilj svih naših aktivnosti jer sve što radimo jeste usmereno ka poboljšanju kvaliteta života svih porodica u Srbiji, poručila je ministarka, koja je zahvalila Privrednoj komori Srbije na saradnji i podršci pronatalitetnim merama.

Vesović je ukazao na to da je osnovni cilj projekta „Prijatelj porodice” podizanje svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva i kreiranje takve radne sredine u kojoj će zaposleni imati mogućnost da daju svoj maksimum, a da se istovremeno održi balans između vremena koje se provodi na poslu i onog sa porodicom.

Prijavljivanje se obavlja elektronski, popunjavanjem upitnika i prilaganjem odgovarajućih dokaza www.prijateljporodice.rs.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *