Karavan zimnice na Kalenić pijaci

Karavan zimnice ovog vikenda održava se na Kalenić pijaci. JKP preduzeće „Gradske pijace,, ovom manifestacijom pokazuje da u svakom segmentu brine o potrebama savremenog potrošača, ali i da predstavlja značajnu kariku u plasmanu autentičnih domaćih proizvoda.

Najbolje slatke i slane zimske specijalitete, koje su pravile vredne ruke poljoprivrivrednih proizvođača iz cele Srbije, ispunili su pijačne tezge najtraženijim proizvodima, kako bi se sugrađani na vreme pripremili za predstojeću zimsku sezonu. U širokom asortimanu najviše se, kažu, traži ajvar, ljutenice,  turšija, slatka od raznog voća, kao i proizvodi neobičnih ukusa.

Pijačni karavani  na beogradskim pijacama organizuju se od 2015. godine, a ovo je prvi ovosezonski karavan. Iz Gradskih  pijaca najavljuju da će se karavani zimnice organizovati i na drugim pijacama i sve u skladu sa propisanim epidemiološkim merama.

Domaćice koje nisu stigle da pripreme zimnicu, moći će da se snabdeju  kvalitetnim domaćim proizvodima, a poljoprivredni proizvodjači da dodatno zarade. Kako navode, ove godine se ajvar najviše slao brzom poštom zbog situacije sa kovidom 19. Manifestacija Karavan zimnice na Kalenić pijaci traje od 8 do 16 časova, a ulaz za sve posetioce je slobodan.

INFO 24 / Foto: Printscreen Youtube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *