Kancelarija za KiM: Hapšenje još jednog Srbina je brutalna demontracija sile

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je hapšenje još jednog Srbina na prostoru Kosova i Metohije, ovoga puta u Gračanici, brutalna demonstracija sile i nepravde od strane antisrpskog režima Aljbina Kurtija u Prištini koji svoj teror i tenzije sa severa sada želi da proširi i južno od Ibra.

“Dragiša Milenković (51) iz Kišnice, nadomak Gračanice, uhapšen je u sklopu Kurtijevog plana odmazde nad Srbima, kojima iz dana u dan zagorčava život ne bi li ih naterao da napuste svoja vekovna ognjišta”, saopštila je Kancelarija.

Oni navode da je Dragiša uzoran otac, suprug i sin i odveden je iz porodičnog doma naočigled supruge kojoj je zbog toga pozlilo.

Milenković je uhapšen oko podneva, a kako je potvrdila porodica tereti se za navodne ratne zločine. Porodica je potvrdila da su tokom hapšenja specijalci bili brutalni prema njemu.

Čitav kraj bio je pod opsadom, nikome nisu dali da priđe porodičnoj kući Milenkovića, a onda su ga izveli.

Porodici je obrazloženo da se Milenković hapsi zbog navodnog ratnog zločina nad Albancima koje je navodno maltretirao dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu.

U hapšenju su učestvovali pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije za specijalni kriminal.

U kući je napravljena premetačina u potrazi za oružjem. Supruga je potvrdila da su joj specijalci odneli njena i dokumenta njene dece.

Ispred porodične kuće Milenkovića, nakon hapšenja, okupile su se uznemirene komšije i meštani.

Zbog preživljenog šoka majka Dragiše Milenkovića prebačena je u bolnicu.

– Usled šoka zbog hapšenja supruga, dobila je povišen krvni pritisak, šećer – kazala je dežurna doktorka u Hitnoj pomoći Marina Mandić za Kosovo online.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *