Jugović: Besmisleno „uvezivanje“ Ðukanovića sa Vučićem

Član Glavnog odbora SNS Bratislav Jugović izjavio je  da je besmisleno „uvezivanje“ predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a povodom navoda lidera Dveri Boška Obradovića da predsednici Srbije i Crne Gore „režiraju“ incidente u Crnoj Gori.

„Besmisleno uvezivanje Mila Ðukanovića sa Aleksandrom Vučićem i agresivna zloupotrebe krize u Crnoj Gori je reakcija Boška Obradovića na frustraciju što njegov gazda Dragan Ðilas ne može da upravlja DS-om kao što može Dverima“, naveo je Jugović u pisanoj izjavi koju je dostavio medijima.

On je dodao da se ključni odgovori na poreklo krize u Crnoj Gori mogu pronaći u telefonskim razgovorima Milana Roćena i Vuka Jeremića iz vremena kada je Crna Gora bila u procesu istupanja iz državne zajednice sa Srbijom.

Jugović ocenjuje i da „politika nečinjenja u Crnoj Gori“ najbolje opisuje (predsednika DS)Zorana Lutovaca iz vremena kada je bio ambasador Srbije u Crnoj Gori.

„Postoji li bilo koji predstavnik Srba u Crnoj Gori koji može da se pohvali saradnjom sa Lutovcem, kojeg su građani plaćali da institucionalnim putem štiti interese Srba u Crnoj Gori. To su pitanja na koja Boško Obradović, portparol Ðilasove frakcije DS-a, duguje odgovore“, naveo je Jugović.

Prema njegovim rečima, razlog za povratak Ðilasa i Jeremića na političku scenu je „strah od otkrivanja kriminalnih afera i stotine miliona evra imovine sumnjivog porekla“.

To je, kaže, i razlog zbog kog nemaju podršku za bojkot izbora od opoziciono orijentisanih birača, uz opasku da podršku za bojkot izbora Ðilas nije dobio ni sa zapada, dok je, kako kaže, podrška za bojkot „koju ovih dana pokušava u Moskvi da isposluje Ðilasov kum Mlađa Ðorđević“ takođe na putu neuspeha.

„Laž do laži i izmišljotina do izmišljotine je politika SzS koji će u finalu svoje političke borbe zatražiti da cenzus bude svega četiri glasa, kako bi sopstvenim glasovima uspeli da pređu cenzus Dragan Ðilas, Boško Obradović, Marinika Tepić i Vuk Jeremić“, naveo je Jugović.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Jutarnji Program TV HAPPY

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *