Jovičić: Oni imaju samo jedan interes – da dođu do narodne kase

Opozicija svakodnevno preti direktnim nasiljem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ali i njegovim saradnicima. U petak je Dragan Đilas posle Vučićeve izjave da je odluka oko doktorata Siniše Malog politička, zapretio da to ne može tako. Imajući u vudi ranije pretnje motornim testerama, vešanjem, silovanjem i ubistvima, Član predseništva SNS i predsedik Opštine Plailula Aleksandar Jovičić govorio je o Đilasovim pretnjama.

Ja bih rekao na samom početku da se Đilasovih pretnji niko ne plaši, ni predsedik Srbije Aleksandar Vučić, ni mi kao njegovi saradnici, ali ove pretnje bi trebalo shvatiti ozbiljno. Pogledajte društvene mreže i kako se oni ophode prema građanima, prema vlastima i prema svima koji misle drugačije o njih. Setite se samo kako su pretili da će silovati premijerku, pa su uhodili dete Siniše Malog, pa su maloletnoj ćerki predsednika Srbije takođe pretili. Ja zaista ne mogu da shvatim da se neko može tako ophoditi. Valjda se od opozicije očekuje da ponudi program. Trebalo bi da pokažu kako mogu doprineti Srbiji, kako da zaposlimo što više ljudi, kako da otvaramo fabrike, da što više gradimo autoputeve, sve ono što radi Aleksandar Vučić. Međutim izostala je bilo kakva ideja i strategija šta je to što oni nude građanima osim mržnje prema predsedniku, mržnje prema svima koji ne misle kao oni. Ja kao građanin ove zemlje se plašim šta bi bilo kada bi Đilas ponovo došao na vlast, na šta bi to ličelo i šta bi Srbija mogla da očekuje, pričao je Jovičić.

Dragan Đilas je slobodan da komentariše postupke i ličnosti političke scene, a na pitanje zbog čega se sam ne kandiduje za predsednika, Jovičić je objasnio javnosti.

Bojkot i jeste proistekao iz toga što su oni nepopularni među građanima. Politika ne može da se zasniva na mržnji, ne može da se zasniva na napadima i ostrašćenosti. Morate imati program da bi građane ubedili da vam daju podršku. Šta je krajnji cilj Dragana Đilasa svima je potpuno jasno. Danas je budžet grada Beograda i Srbije daleko bogatiji, a u vreme Đilasa, Pajtića, Tadića bio je ruiniran. Imali smo nekoliko meseci  do bankrota, da ne možemo da isplatimo plate i penzije. Danas iz realnih sredstava gradimo puteve, škole, bolnice. Budžet je udvostručen, rekao je Jovičić.

Priča o izvozu oružija u Ukrajnu je najnovija izjava koju je plasirala opozicija, a Jovičić je bio voljan da razgovara i na ovu temu.

Nove laži koje iz dana u dan dobijaju novi epilog. Oni žele da poremete odnose Rusije i Srbije, govoreći da se u Ukrajni ubijaju ruska deca našim oružijem. Mi te odnose gradimo decenijama. Imamo najbolju moguću saradnju i velikog zaštitnika. Oni se bore za naše interese. Sada neko zbog jeftinog političkog poena želi da nam naruši odose sa Rusijom. Kada kažem nama, milsim na Srbiju. Oni su pokazali samo osminu dokumenta. To je bilo posredovanje prema Poljskoj. Nema veze sa Ukrajnom niti ratom. Sve ostalo je laž,  pričao je Jovičić

Doktorat Siniše Malog je akuelna tema o kojoj mnogi diskutuju, dok je Jovičić izneo svoje argumente po pitanju stučnosti Malog.

Ja Sinišu veoma dobro poznajem i znam koliko je njegovo znanje i iz makroekonomije i iz mikroekonomije. On je bio jedan od najboljih studenata. Ovo jeste samo jedan politički pečat. Sve ono što vidimo danas u gradu Beogradu kao veliki projakat, započeo je Siniša Mali. On je zaista uradio dobre stvari za Beograd. Uspeo je da jedan veliki deficit grada Beograda pretvori u nešto što imamo danas, a to je milijardu i dvesta milona budžeta za 2020. godinu iz kojeg ćemo moći da finansiramo i obnovu škola, vrtica, bolnica, da radimo i gradimo puteve po Beogradu, izjavio je Jovičić.

Oni imaju samo jedan interes, a to je da dođu do narodne kase, odnosno narodnog budžeta, navodi Jovičić

Kao predsednik Opštine Palilula Jovičić je govorio i o tome šta građane ove opštine očekuje u nrednom periodu, ali i kako će odradovati najmlađe.

Gradnja kanalizacione mreže sa leve strane Dunava bi trebalo da počne tokom sledeće godine. Otpad ne možemo da tretiramo direktno u reku već moramo da izgradimo fabriku za prečišćavanje vode. Najveća fabrika za prečišćavanje vode će biti u Velikom Selu. Posebno mi je drago što će za 10 do 15 dana biti postavljen kamen temeljac za dom zdravlja u Borči, pričao je Jovičić.

U Hali Pionir očekujemo 800 dece sa svojim roditeljima gde ćemo podeliti paketiće za Novu Godinu za svu decu sa opštine Plilula starosti od 1 do 6 godina, rekao je Jovičić

Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić gostovao je na Studio B i govorio je o aktuelnim političkim temama, a ceo intervju možete pogledati u sledećem video – prilogu.

О актуелним дешавањима на политичкој сцени Србије.

Publicerat av Александар Јовичић Måndag 25 november 2019

Katarina Korać / INFO 24 / Fb stranica Александар Јовичић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *