Jovanov: Samo potkupljeni i ucenjeni idu za Ðilasom u bojkot

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ocenio je da je danas postalo jasno da će samo potkupljeni i ucenjeni od strane Dragana Đilasa pratiti njegovu odluku da se predstojeći izbori bojkotuju.

„Svi ostali, koji se ne plaše Đilasovog gneva, vređanja, pretnji, organizovanog provlačenja kroz blato društvenih mreža i medija koje kontroliše, pokazaće da su slobodni, hrabri, sposobni da misle svojom glavom i da odluke donose samostalno, a ne vodeći se golim Đilasovim interesima“, naveo je Jovanov u saopštenju.

On navodi i da zato nije čudno što je deo opozicionih lidera, koje je Dragan Đilas uspeo da potkupi, ili uceni, danas „horski mantrao“ ono što zahteva njihov gazda, ubeđujući malo njega, a malo više sebe da bojkot izbora ima smisla i da će biti prvi ljudi u istoriji koji su postigli nešto tako što nisu radili ništa.

„Sa druge strane, ove lutke na koncu, kojima se Đilas igra i koje ponižava, nisu smele ni da pomisle, a kamoli javno da pitaju svog gazdu zašto sve njih tera da izbore bojkotuju, dok istovremeno na iste te izbore šalje svoje mlade aktiviste pod firmom udruženja „1 od 5 miliona“, ocenio je Jovanov.

On smatra da građani Srbije nemaju razloga za brigu i pored najava Đilasovih partnera da će sprečiti održavanje izbora, kao i javno iznetog stava da će i izbore i sve što iz izbora proistekne smatrati nelegitimnim, „kako bi dobili osnov za novo nasilje, divljanje, upadanje u institucije i otimanje vlasti na ulici“.

„Izbori će biti održani, institucije nakon izbora formirane u skladu sa voljom naroda“, poručio je Jovanov dodajući da bahatim tajkunima i njihovim marionetama neće biti dopušteno da tuđu decu guraju u nasilje i stradanje, saopšteno je iz SNS.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *