Još jedna finansijska pomoć zadrugama

Pedesetosam ugovora za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama u okviru akcije „Zadruga u 500 sela“ koja se sprovodi već tri godine i kojom se finansijski pomaže udruživanje malih proizvođača potpisano je početkom sedmice u Palati Srbije. Ugovore je, sa predstavnicima lokalnih samouprava kojima zadruge pripadaju, potpisao ministar za regionalni razvoj i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela, Milan Krkobabić.

Osim 23 stare, novac su dobile 33 novoformirane i dve složene zadruge, za koje je ukupno opredeljeno 667 miliona dinara.

pomoc zadrugama
Foto: INFO 24

„Opština Gornji Milanovac već treću godinu zaredom, a od kada u sastavu Opštinske uprave postoji i Kancelarija za poljoprivredu, sprovodi i podržava sve programe Vlade Republike Srbije koji omogućavaju razvoj poljoprivrede na svojoj teritoriji. Pored budžeta koji za poljoprivredu iznosi 50 milona dinara koja su na raspolaganju poljoprivrednicima opštine Gornji Milanovac, interesno udruživanje je prepoznato kao osnov za jačanje kapaciteta i izlazak na tržište“, kaže Milka Nedeljković, šefica kancelarije za poloprivredu.

„U predhodne tri godine na području opštine Gornji Milanovac formirano je 13 novih zadruga. U 2017. jedna zadruga je dobila sredstva (Ugrinovci), 2018. tri  (Pranjanka, Agrobobica i Šilopaj), a ove godine jedna (Davidovica)“, ističe ona.

Po ovlaćšenju Dejana Kovačevića, predsednika opštine Gornji Milanovac, a u ime opštine, ugovor sa ministrom Milanom Krkobabićem potpisala je dipl.inž. Milka Nedeljković, šefica kancelarije za poljoprivredu, a ispred novoosnovane zadruge „Davidovica“ iz Davidovice, ugovor je potpisao direktor Milan Aleksić.

Prema rečima Nedeljkovićeve, opština Gornji Milanovac će i u narednom periodu punu pažnju poklanjati razvoju poljoprivrede i pomoći poljoprivrednicima, uz stalno uvećavanje budžetskih sredstava kroz razne programe mera, a u saradnji sa resornim ministarstvom poljoprivrede.

Mirjana Milićević / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *