Još jača podrška grada Fondaciji “Privrednik”

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević sastali su se sa predsednikom Upravnog odbora Srpskog privrednog društva Fondacije ”Privrednik” Mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim dr Porfirijem i upraviteljem Fondacije prof. dr Jovom Radić. Oni su razgovarali o daljoj saradnji Grada Novog Sada i te institucije izuzetne istorije, bogate tradicije i velikog značaja za društvo.

Čast je i privilegija kada ste u prilici da pomažete onima kojima je to potrebno. Novi Sad je učestvovao u obnavljanju slavnog puta Fondacije koja je dobročiniteljska i na usluzi svom narodu. Podržavamo njihov rad godinama unazad i trudićemo se da zajedno sa njenim predstavnicima i ubuduće budemo na visini zadatka. Grad trenutno stipendira 50 štićenika ”Privrednika”, sa po 10500 dinara mesečno. Razgovarao sam članom Gradskog veća Radojevićem i razmotrićemo da li da povećamo iznos pojedinačne stipendije, ili da idemo na veći obuhvat korisnika. Ta deca su sjajna, sretali smo se sa njima i oni su zaista uzvratili na najbolji mogući način time što su postali dobri ljudi marljivi, posvećeni i uspešni. Naša je obaveza da im pomognemo kada se trude i hoće da uče, posebno zbog toga što imaju slabije materijalne mogućnosti – naglasio je Miloš Vučević.

Uz čestitke na reizboru i sa željom za uspešan rad na funkciji Gradonačelnika, Mitropolit zagrebačko-ljubljanski dr Porfirije rekao je da je tema sastanka humanitarni fond koji je osnovan još u 19. veku.

Fond je bio ukinut 1947. godine, a 1993. je reosnovan u Novom Sadu. Sada postoji mreža njegovih organizacija u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, u Republici Srpskoj i širom Srbije. Grad Novi Sad je jedan od reosnivača i jedan od stalnih donatora koji neprestano podržava rad ”Privrednika”, a jedan je i od najvećih, uz Pokrajinu, Republiku, Srpsku akademiju nauka i umetnosti, Maticu srpsku i Srpsku pravoslavnu crkvu. Zahvalni smo im na tome i nadamo se da će saradnja biti plodotvorna i ubuduće – rekao je dr Porfirije.

On je istakao da ”Privrednik” stipendira srednjoškolce i studente koji su najbolji u svojim generacijama, a koji nisu zavidnog imovinskog stanja, te da je pomoć od velikog značaja za njihovo dobro koje je i dobro zajednice.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *