Joksimović: Ne protestuju građani, već politički akteri

Ne protestuju pred RTS-om građani, već delovi opozicije, koja narušava i uzurpira pravo medija, uz to i javnog servisa, da rade svoj posao, poručuje ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, Tanji Fajon.

Joksimović je tako odgovorila na pitanje kako vidi komentar Tanje Fajon na blokadu RTS-a, da građani imaju pravo da izađu na demonstracije, a novinari pravo da rade slobodno i profesionalno.

“Ako je sloboda medija jedno od najvažnijih postulata slobodne i moderne evropske demokratije, a jeste, onda se čudim da evropska poslanica Fajon, koja inače naglašava da je upravo sloboda medija ključna za vladavinu prava, blokadu RTS-a od strane političkih aktera i subjekata političkog života vidi jedino kao slobodu građana da protestuju”, rekla je Joksimović.

Nisu to, dodala je Joksimović, obični građani, već delovi opozicije koja narušava i uzurpira pravo medija, i uz to javnog servisa, da radi svoj posao.

Dakle, kako je navela, ako medijatori iz EP žele da imaju kredibilitet, onda moraju da se drže temeljnih vrednosti objektivnosti i istih aršina kada brane slobodu medija, a ne da je relativizuju kada su u pitanju delovi opozicije u Srbiji.

“To implicira pristrasnost i dovodi u pitanje njihov kredibilitet”, zaključila je Joksimović.

Tanjug / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *