JKP Gornji Milanovac: Dug za komunalne usluge na rate, uz otpis kamate

Nadzorni odbor JKP Gornji Milanovac doneo je Odluku, kojom se predviđa da, korisnici koji duguju za usluge prema ovom preduzeću, mogu zaključiti sporazum o plaćanju potraživanja do pet godina, odnosno do 60 meseci. Ovim se želi postići što bolja naplata, jer  građani i privreda trenutno imaju dug prema javno komunalnom preduzeću od oko 140 miliona dinara.

Odluka o načinu rešavanja reklamacija potrošača i stimulativnim merama za plaćanje dospelih obaveza predviđa mogućnost da korisnici koji duguju za usluge JKP Gornji Milanovac, mogu zaključiti sporazum o plaćanju potraživanja do pet godina, odnosno na 60 meseci.

“Potrebno je da građani dođu u javno komunalno preduzeće, da se obrate pravnoj službi I zaključe ugovor o repogramu. Pored tog rekalsiranja, odnosno plaćanja duga do 60 meseci, mogu dobiti I optis kamate od 60 do 80%. Mi smo ovo videli kao jedan od dobrih načina da se iz svega izvuče obostrano zadovoljstvo”, naglasio je za GM PRESS Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac.

Zaključenjem sporazuma prestaje obračun kamate na glavni dug, a isti se raspoređuje na jednake mesečne rate. Međutim, ukoliko korisnik ne plati pet uzastopnih dospelih rata, javno komunalno preduzeće će sporazum staviti van snage i celokupan dug naplatiti prinudnim putem.

“Ovo je jedna od mera koje ovo komunalno preduzeće sprovodi I nešto što je dobar gest. Bojim se da nezaključivanjem ovakvih vidova sporazuma povlači sledeću, nepopularnu meru, a to je zaplena imovine. To je svakako neprijatno za sve, jer se radi preko izvršitelja, a onda dug znatno postaje još veći”, zaključuje Lazić.

Ovim stimulativnim merama, zaključuje lazić, komunalno preduzeće izlazi u susret svojim korisnicima, a sve u cilju relaksacije građana u plaćanju dospelih obaveza  i poboljšanju naplate potraživanja za komunalne usluge.

Nada Dželebdžić / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *