Jevtiću određen pritvor, ostali se brane sa slobode

Specijalni sud odredio je  pritvor do 30 dana direktoru JP „Infrastruktura železnice“ Miroljubu Jevtiću za primanje mita, dok će se trojica osumnjičenih za davanje mita braniti sa slobode.

Kako Tanjug saznaje, sudija za prethodni postupak je odbio predlog tužilaštva da odredi pritvor članu Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada Dragoslavu Burzanoviću , kao i dvojici novosadslih advokata Zoranu Stojanoviću i Vladislavu Kostiću.

Prethodno su  svi saslušani pred tužiocem.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, Jevtić se tereti za primanje mita, a ostali za davanje mita.

Oni su u subotu rano ujutru uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika – Burzanovića, u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je nakon toga saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP “Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jeftiću.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *