Jako olujno nevreme s gradom pogodilo zapadnu Srbiju

Jako olujno nevreme praćeno gradom pogodilo zapad Srbije. U Ivanjici grad uništio voće i povrće, vetar nosio crepove sa kuća, pojedini putni pravci odsečeni.

U opštini Ivanjica grad je bio i veličine kokošjeg jajeta, prenosi agencija RINA. Meštani sela u okolini Ivanjice kažu da je grad padao više od 10 minuta i da je uništio je svo voće i povrće.Vetar je na pojedinim kućama odneo je čak i crep, a jako nevreme nosilo je plastenike i uništilo sadnice za sledeću godinu.

Obilne padavine odnele su i nekategorisane puteve, a pojedini putni pravci su odsečeni. Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da je u gradonosne oblake ispaljeno 50 protivgradnih raketa, ali da je grad ipak opustošio sela.

„Pretpostavlja se da je pričinjena velika materijalna šteta kako na usevima koji su bili spremni za branje, tako i na putnoj infrastrukturi. Nismo se još oporavili ni od poplava, a sada nas je ponovo zadesila još jedna elementarna nepogoda“, naveo je Mitrović.

Jak grad nije zaobišao ni Čačak, a u popodnevnim satima jako nevreme pogodilo je selo Rakova kao i okolna sela na teritoriji grada Čačka i pričinjena je velika materijalna šteta, kako na poljoprivrenim usevima tako i na domaćinstvima.

Snažno nevreme praćeno sitnim gradom zahvatilo je i opštine Nova Varoš i Kojserić, a grada je bilo i u delovima opštine Priboj gde je kiša pokrenula brojne sitne odrone, pa se vozačima savetuje opreznija vožnja.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *