Izveštaj o broju pozitivnih COVID-19 od 19. jula

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA COVID-19 BOLESTI U VALjEVU NA DAN 19.07.2020. GODINE

Novi korona virus SARS-CoV-2 predstavlja potpuno novi soj virusa koji do sada nije identifikovan u humanoj populaciji. Prema genetskoj strukturi sličan je SARS-CoV.

Oboljenje može biti asimptomatskog ili lakog oblika sa respiratornim simptomima (kašljem, nedostatkom daha, otežanim disanjem) i temperaturom.

U težim slučajevima, infekcija može da izazove upalu pluća, teški akutni respiratorni sindrom, bubrežnu insuficijeniju, pa i smrt.

Od početka epidemije u Valjevu laboratorijski potvrđeno da je obolelo ukupno 660 osoba, od čega od 17.06.-19.07.2020. godine 464 osobe sa tendencijom rasta.

U COVID ambulanti DZ Valjevo je pregledano 194 osobe sa respiratornim infekcijama.

U Prijemno urgentnom centru OB Valjevo, je pregledano 86 sumnjivih i verovatnih slučajeva na COVID 19 od kojih 5 primljeno na hospitalizaciju. Na hospitalizaciji 91 pacijent sa sumnjom na COVID i laboratorijski potvrđen.

U kućnim uslovima se leči 379 obolelih lica.

U Valjevu u poslednja 24 časa laboratorijski potvrđeno 59 novoobolelih lica.

Broj uzetih briseva 18.07.2020. godine je 13 .

Broj zaraženih radnika u ZU od 1.06. – 17.07.2020 – 21, a 13 u kućnoj izolaciji zbog kontakta sa pozitivnim licem.

Broj umrlih od početka epidemije je 21 .

U poslednja 24 časa, u ostalim opštinama Okruga 9 laboratorijski potvrđenih novoobolelih ( u Ljigu 5 i Ubu i Lajkovcu po 2 ).

Zbog preteće epidemiološke situacije od Covid-19 oboljenja, u Gradu je vanredna situacija.

Analiza podataka iz prethodnog dana ukazuje da se broj pregleda , prijema u bolnicu, pacijenata na hospitalizaciji i laboratorijski potvrđrnih povećava, te je neophodno da pojedinci, pravna lica i preduzetnici u svim delatnostima sprovode sve naložene i predložene mere, kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Grada : NOŠENjE ZAŠTITNE MASKE PREKO NOSA I USTA, ODRŽAVANjE “HDD” (HIGIJENE, DEZINFEKCIJA, DISTANCIRANjE) I DOSLEDNO SPROVOĐENjE MERA KUĆNE IZOLACIJE I SMOIZOLACIJE.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *