Izgradnja puteva i infrastrukture omogućava razvoj zemlje

Jučerašnje otvaranje deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca bilo je impresivno, ocenio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, podsećajući na reči predsednika Srbije da je osnova politike sadašnje vlasti izgradnja infrastrukture u zemlji. 

Kada izgradite infrastrukturu, tada se zemlja razvija. Mnogi su se smejali ili napadali predsednika Vučića kada je pre otprilike dve godine na otvaranju deonice Dimitrovgrad – Pirot rekao da je njegov san 1.200 kilometara auto-puta. Sada se vidi da se bližimo tom cilju. To nije važno samo za razvoj Beograda, jer nam je bitna povezanost sa drugim delovima Srbije, već i za sve te krajeve Srbije jer se na taj način i oni razvijaju. Svi veliki investitori nisu investirali dok nisu dobili garancije da će deonice auto-puta biti izgrađene. Ako hoćemo da ljudi ostanu da žive ovde, moramo da im obezbedimo posao i dobru saobraćajnu povezanost. Takođe, to pospešuje i razvoj turizma – istakao je Vesić.

Sve to nije samo ušteda u vremenu već se kasnije ogleda i u bruto domaćem proizvodu, dodao je Vesić.

Nakon otvorene deonice Surčin – Obrenovac, za Beograd je veoma važno obezbediti vezu između između Novog Beograda i Surčina. Ta deonica biće duga 7,9 kilometara i imaće četiri saobraćajne trake. Biće to brzi put i omogućiće da se za desetak, petnaestak minuta građani povežu na auto-put „Miloš Veliki”. Deonica će bitno rasteretiti sadašnji auto-put kroz centar Beograda, gde su česte gužve. Za grad je to prioritet. Deonicu radi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i početak radova očekuju se na proleće. Uz sve ono što grad sam radi, polako se stvara mreža puteva u čitavoj zemlji, što je uslov za dalji razvoj Srbije – precizirao je Vesić gostujući na TV Pink.

Vesić se osvrnuo i na radove na Obilaznici, navodeći da se trenutno radi deonica od Bubanj potoka prema „Orlovači”. Kada i ona bude gotova, sadašnji auto-put kroz Beograd će, kako je naveo, postati lokalni bulevar.

Zamenik gradonačelnika je zaključio da izgradnjom auto-puta ne povezujemo samo delove Srbije već i Srbiju sa drugim zemljama, a posebno sa Republikom Srpskom jer se tako integriše naš narod koji tamo živi, što je posebno važno.

INFO 24 / Foto: Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *