Izgradnja javnih garaža i rekonstrukcija zelene pijace u planu za sledeću godinu

U Čačku sledeće godine moglo bi da se krene sa izgradnjom prve javne garaže na mestu današnjeg taksi stajališta, za koju je idejni projekat uradilo JKP „Parking servis”.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da se od projekta javne garaže nije odustalo, ali da se traži način na koji će to grad najmanje da košta.

„Ovo je za nas velika investicija, tako da razmišljamo o javno – privatnom partnerstvu jer se pokazalo kao dobra praksa u pojedinim lokalnim samoupravama u Srbiji. Lokacije za javne garaže već su planskim aktima definisane, kod taksi stanice i u Sinđelićevoj iza Elektrodistribucije”, rekao je gradonačelnik dodajući da bi se podzemna garaža gradila ispod zelene pijace.

Prema njegovim rečima i rekonstrukcija zelene pijace je u planu.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, (foto: GZS)

„Osnovali smo komisiju i žiri za procenu, od naših stručnjaka iz JKP Gradac i gradske uprave i očekujemo njihova rešenja pa ćemo videti u kom pravcu idu. Naša želja jeste da se na skoro hektar u centru grada uredi ta površina, ali smatramo da nema potrebe da se ona koristi tokom celog dana i večeri, nego samo u toku pre podneva za potrebe zelene pijace, a u drugom delu dana da to bude trg”, kazao je Todorović.

GZS/INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *