Zrenjanin: Izdvojena sredstva za najmlađe, mališani i vikendom u vrtićima

Republička Vlada i Grad Zrenjanin su izdvojili sredstva kako bi olakšali roditeljstvo stanovnicima Zrenjanina. Naime, u dva vrtića u Zrenjaninu roditelji će svoju decu moći da ostave u boravak i u popodnevnim satima ali i vikendom.

U Predškolskoj ustanovi Zrenjanin počelo je prijavljivanje roditelja za boravak dece u vrtiću u popodnevnim satima i vikendom, u okviru projekta koji se realizuje u saradnji s Ministarstvom za demografiju i populacionu politiku, a u novim terminima od 14.30h do 22.30h radnim danima u vrtiću „Vila“ i vikendom u trajanju od 6.00h do 17.00h u vrtiću „Biberče“ biće organizovan boravak dece.

Radi usklađivanja radnih smena i roditeljstva, dva zrenjaninska vrtića će od drugog polugodišta obezbediti boravak za decu i van uobičajenog radnog vremena. Zainteresovani roditelji mogu da se prijave do 20. decembra. Reč je o grupama dece jaslenog uzrasta od jedne do tri godine i o starijim mališanima mešovite obdanišne grupe. 

Roditelji će od drugog polugodišta, odnosno od 15. januara naredne godine moći da ostave svoj dete u boravak van uobičajenog radnog vremena kada će za smeštaj mališana proraditi još jedan vrtić trenutno u izgradnji. 

Projekat finansira republička vlada sa 23,7 miliona i Grad Zrenjanin sa 5,7 miliona dinara.

Katarina Korać / INFO 24 (Foto: Kurir)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *