„Izbori u martu sudbonosni za Srbiju“

Parlamentarni izbori u martu su sudbonosni za Srbiju, jer će se na njima odlučivati da li će zemlja nastaviti da ide napred, što je jedino moguće davanjem glasa za politiku SNS, ili će se vratiti u prošlost iz koje više nema novog napretka, izjavio je član Predsedništva SNS Goran Vesić.

Vesić je na skupu žena članica SNS u Grockoj rekao da je zato na sledećim izborima svaki glas važan, jer, kako je naglasio, Srbija nema vremena za čekanje, a mnogo je vremena i prilika potrošila.

On je istakao da je za Srbiju najvažnije da očuva političku i ekonomsku stabilnost, dodajući da zato glas za SNS znači glas za Srbiju i glas da zemlji bude bolje.

„Godina koja dolazi neće biti laka, zato što nas čekaju izbori koji su važni za Srbiju. Verujem da će neki od vas reći da su svi izbori važni, ali verujte mi da od ovih izbora nema važnijih“, rekao je Vesić i podsetio na pritiske koje trpe vlast i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u borbi „da Srbija ostane nezavisna, da se izbori za svoja prava na KiM i da nastavi svojim putem“.

On je podsetio okupljene članice SNS na važnost njihove uloge u onome što Srbiju čeka naredne godine, dodajući da upravo one treba da razgovaraju s ljudima, da prenesu koja je politika stranke i da budu brana lažima koje se šire o vlasti u Srbiji.

Vesić je naglasio da je Srbija u poslednjem tromesečju, zahvaljujući politici predsednika Vučića, zemlja sa najvećim bruto društvenim proizvodom (BDP) u Evropi, kao i da je za poslednjih šest godina otvoreno preko 200 fabrika u kojima radi skoro 200.000 ljudi.

„Možete sami da vidite koliko je puteva izgrađeno, kao nikada do sada, možete sami da vidite koliko je zemlja postala stabilna, pogledajte samo Beograd…nezaposlenost u Beogradu je 7,7 odsto, nikada manja u istoriji, kada pričamo o poslednjih 30-ak godina, bila je 25 odsto 2013. godine“, rekao je Vesić.

On je istakao i da nema zemlje u Evrope veličine Srbije koja ima snažniju spoljnu politiku, niti evropske države veličine Srbije u koju dolazi više stranih zvaničnika.

To je, kako je naglasio, zato što Srbija postaje sve snažnija zemlja, koja može da štiti svoje interese, kao i svoje interese na KiM i koja može da brže gradi svoju privredu.

Kazao je, međutim, i da to nije dovoljno, da plate treba da budu veće i standard još bolji, ali i da je sve to dokaz da je Srbija na pravom putu.

Preneo je kako mu predsednik Vučić uvek napominje, kao što je to učinio i večeras pred dolazak u Grocku, da je potrebno posebno zahvaliti najstarijim članovima i penzionerima, koji su izneli najveći teret ekonomskih reformi Srbije, pristajući na smanjenje penzija, a koje danas rastu, jer je kasa puna.

Dodao je i da je Srbija, na žalost, jedina zemlja na svetu koja ima opoziciju koja radi protiv svoje zemlje.“Imamo opoziciju koja nema odgovor ni na jedno pitanje…znaju samo da oni treba da dođu na vlast, to je njihov jedini program. To sa njihove tačke gledišta može da bude legitimno, ali nije legitimno sa strane naroda, jer nama treba vlast koja će da radi za narod. To je vlast koju sada imamo“, zaključio je.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *